Aydınlı, Cacharel'in 9 ülkede marka hakkını aldı

Tekstil sektörünün önde gelen gruplarından Aydınlı, dünyaca ünlü moda markası Cacharel'in 9 ülkedeki erkek giyim marka hakkını satın aldı. Grup, bu sa

Tekstil sektörünün önde gelen gruplarından Aydınlı, dünyaca ünlü moda markası Cacharel'in 9 ülkedeki erkek giyim marka hakkını satın aldı. Grup, bu sayede 44 olan mağaza sayısını 5 sene içinde 100'e, toplam hazır giyim grup cirosunu da 2011 itibarıyla 400 milyon TL'ye çıkarmayı planlıyor.

Aydınlı Grup ana lisansörlüğünü yürüttüğü 28 ülkenin 9'unda Cacharel'in erkek giyim marka haklarını elde etti. İş birliğinin duyurulduğu basın toplantısına katılan Cacharel Kurucusu ve Dünya Başkanı Jean Bousquet, "15 yıla yakın süredir yürüttüğümüz başarılı iş ortaklığımızın sonucu olarak 9 ülkede erkek giyim marka haklarımızı Aydınlı Grup'a devrediyoruz." dedi. Aydınlı ile örnek bir güç birliği yaptıklarını vurgulayan Bousquet, sözlerine şöyle devam etti:

"Cacharel bugün 50'yi aşkın ülkede tüketiciyle buluşuyor. Markamızın dünyada iki büyük lisansörü var. Kadın grubunda İtalyan Aeffe, erkek grubunda ise 28 ülkede Aydınlı Grup'la çalışıyoruz. Bugün bu çalışmalarımızı bir adamı daha ileriye taşıyor ve erkek hazır giyimi alanında markanın tüm haklarını 9 ülkede Aydınlı'ya devrediyoruz. Bu anlaşmanın hem Cacharel"i hem de AydınlıI'yı büyüteceğine yürekten inanıyorum."

Aydınlı Grup Yürütme Kurulu Başkanı Ahmet Sait Kavurmacı da artık, Türkiye, Rusya, Ukrayna, İran, Irak, Suriye, Kazakistan, Azerbaycan ve Lübnan'da Cacharel'in sahibinin kendileri olduğunu belirterek, "Marka haklarını satın aldığımız bu ülkelere süratle yatırımlar yaparak Cacharel'i büyütürken Aydınlı olarak da büyümeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı. Marka oluşturmanın önemine vurgu yapan Kavurmacı, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Aydınlı Grup olarak yerel bir marka oluşturup dünyada tanıtmak için çaba harcamak yerine dünya çapında bilinen çok önemli moda markalarıyla işbirliği yaparak ilerleme yolunu tercih ettik. Bu tercihimizde gösterdiğimiz temsil başarısının sonucunda bugünkü anlaşmayı imzalamış olmak bize grubumuz ve ülkemiz adına çok büyük mutluluk verdiği gibi çok da önemli bir sorumluluk yüklüyor. Koç Grubu'nun Grundig, Ülker Grubu'nun Godiva ile açtığı bu yola biz de Cacharel markasıyla moda sektörünün katılmasının heyecanını yaşıyoruz. Dileğimiz, bu tür uluslararası markalarla ortaklık ve satın almaların sayısının artması ve dünya markalar birliğinde önemli dünya markalarına olan şirketlerin sayısının artmasıdır."

Aydınlı Grup olarak yurt içi ve yurt dışında toplam 44 Cacharel mağazasına sahip olduklarını aktaran Kavurmacı, yakın çevreleri, sınır ülkeleri bünyelerine katarak ilerleyeceklerini kaydetti. Amaçlarının bu yeni bölgelerde büyük çaplı firmalarla güç birliği yaparak mağazalar açmak olduğunu dile getiren Kavurmacı, "Kendimize ait mağazalar için Türkiye, Rusya, Ukrayna, Kazakistan ve Romanya'da yatırımlar yapacağız. Rusya pazarını çok önemsiyoruz. Bu ülkedeki mağaza sayımızı daha artıracağız. Rusya'da şu an 10 mağazamız var, ülkedeki tüm yeni AVM projelerini izliyoruz. 5 sene içinde Rusya'daki Cacharel mağazamızın sayısını 40'a, toplam yurt dışındaki Cacharel mağazalarımızın sayısını da 60'a çıkarmayı hedefliyoruz." dedi.

2011 hedeflerine de değinen Aydınlı Grup Yürütme Kurulu Başkanı Kavurmacı, Türkiye'de 6 yeni mağaza daha açmayı öngördüklerini bildirdi. Hazır giyimde 2009'a oranla yüzde 35'lik bir artış elde edip 317 milyon TL ciro ile 2010'u tamamlayacaklarını aktaran Ahmet Sait Kavurmacı, "2010 ciromuzla Cacharel markamızın payı 35 milyon TL ile yüzde 11 oldu. 2010 ihracatımız önceki yıla göre yüzde 18'lik artışla 35,5 milyon TL oldu. 2010 ihracatının yüzde 29'unu 10,3 milyon TL ile Cacharel oluşturdu." dedi.

2011 yılında 400 milyon TL ciro, 44 milyon TL de ihracat hedeflediklerini dile getiren Kavurmacı, Cacharel'in cirolarındaki payını yüzde 15'e, ihracattaki payını ise yüzde 35'e çıkarmayı planladıklarını duyurdu.

Konuşmaların ardından Ahmet Sait Kavurmacı ve Jean Bousquet, Cacharel'in 9 ülkedeki erkek giyim hakkını Aydınlı Grup'a devreden anlaşmaya imza attı.