Uşak Devlet Hastanesi Prostat Tedavisinde Plazmakinetik Yöntemine Geçti

Uşak Devlet Hastanesi Başhekimi Dr

Uşak Devlet Hastanesi Prostat Tedavisinde Plazmakinetik Yöntemine Geçti
Uşak Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. İsmail Güneş, erkeklerde görülen prostat hastalığının tedavisinde plazma kinetik yöntem uygulaması başlattıklarını söyledi. Yaklaşık 10 gün önce hastaneye plazma kinetik cihazı aldıklarını ifade eden Dr. Güneş, plazma kinetik yönteminin son teknoloji olduğunu ve ameliyat sonrası idrar kaçırma ihtimalini düşürdüğünü söyledi.
Uşak Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. İsmail Güneş, hastane yemekhanesinde düzenlediği basın toplantısında yeni aldıkları plazma kinetik cihazını tanıttı. Devlet Hastanesi olarak ekonomik kaygılarla hareket etmediklerini hizmet odaklı çalışma yürüttüklerini kaydeden Güneş, "Hastane yönetimi olarak etik değerlerin özellikle bu dönemde çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Biz hastanın menfaati doğrultusunda ameliyat gerçekleştiriyoruz"dedi.
Prostatın; idrar yaptıktan sonra mesanenin tam boşalamaması hissi, sık idrara çıkma, gece idrara çıkma, kesintili idrar yapma, ıkınarak idrar yapma, idrarın akış gücünde (menzilde) azalma gibi belirtilerle ortaya çıktığını kaydeden Dr. İsmail Güneş, " Prostat, ilaç tedavisi veya cerrahi müdahale ile tedavi edilir. Prostat tedavisinin tek çözümü cerrahi müdahaledir. Prostat tedavisinin asıl amacı hastanın böbreklerini korumaktır. Ameliyat aşamasına gelmiş hastalar, şayet ameliyatı kabul etmezlerse önce hastanın idrar torbası fonksiyon göremez ve akabinde hastanın böbrekleri bozularak, hastalar diyaliz makinesine mecbur hale gelebilirler. Gecikmiş hastalar, ameliyat olsalar bile tam şifaya kavuşmaları zor olabilir. Cerrahi yöntemler, kapalı ve açık olmak üzere iki gruba ayrılır. Açık prostat ameliyatı özel durumlar söz konusu olmadıktan sonra günümüzde pek uygulanmaz. Hastanın daha kısa sürede iyileşip ayağa kalkması için kapalı girişimler tercih edilmektedir"dedi.

PLAZMA KİNETİK İLE PROSTAT TEDAVİSİ
Plazma kinetik yöntemi ile ameliyat süresinin azaldığını ve yönetim son teknoloji olduğunu da anlatan Dr. İsmail Güneş şunları söyledi; " Kapalı prostat ameliyatı, cerrahi tedavinin yüzde 90'lık bölümünü oluşturur. Halk arasında kapalı ameliyat olarak bilinen bu yöntemde penisten girilen aletler yardımı ile prostat parça parça kesilerek ya da buharlaştırılarak temizlenir. Plazma Kinetik yöntemle, ameliyat sırasında çıkarılan doku patolojiye (doku incelemesine) gönderilebilir. Prostatın iyi huylu yada kötü huylu olduğunu en kesin bu yöntem belirler. Lazer yöntemi ile yapılan tedavilerde doku çıkarılamadığı için patolojik değerlendirme yapılamaz. Hasta, bir veya iki gün içinde hastaneden taburcu edilir. Sondanın kalma süresi diğer yöntemlerden çok daha kısadır. Erkeklik gücü kaybı olmaz. Hasta özel hayatına aynı standartta devam edebilir. Ameliyat sonrası idrar kaçırma ihtimalinin en düşük olduğu yöntem Plazma Kinetik'tir. Her türlü prostata uygulanabilir. Serum fizyolojik ile uygulandığı için, prostatın büyüklüğü engel teşkil etmez. Ameliyat süresi daha kısa ve kanama riski daha azdır. Spinal anestezi ile uygulanabilmektedir. Bu nedenle kalp ve akciğer sorunu olan hastalarda uygulanabilir. Plazma Kinetik yöntem, bilinen en güvenilir prostat tedavisidir"