Başbakan Erdoğan Kerbela törenlerinde

Hz. Hüseyin'in Kerbela Çölü'nde şehit edilmesinin 1372. yıl dönümü dolayısıyla İstanbul Halkalı'da düzenlenen Aşure törenlerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. Erdoğan tören alanına girişte salavatlarla karşılandı.

Başbakan Erdoğan Kerbela törenlerinde
Muharrem ayı etkinlikleri kapsamında Halkalı’da düzenlenen “2010 Evrensel Aşure Matem Töreni” öncesi tören alanında binlerce kişi toplandı.

Başbakan Erdoğan da Türkiye’deki Caferilerin lideri Selahattin Özgündüz ile birlikte tören alanına geldi. Erdoğan’ın, tören alanına girişi sırasında alkışla değil salavatlarla karşılanması yönünde anons yapıldı.

Tören alanında tekbir ve sloganlar eşliğinde mersiyeler okunurken, bazı kadınların ağladığı görüldü.

ÖZGÜNDÜZ’DEN CAMİ SİTEMİ

Cami yapımında yaşadıkları zorlukları anlatan Özgündüz “Biz kendi kıt imkanlarımızla cami yapıyoruz ama elimizden alınmaya çalışılıyor. Bu hangi vicdana sığar Sayın Başbakan” dedi.

Faruk Çelik’in sabrına ve dirayetine hayran olduğunu vurgulayan Özgündüz “Bize sizin adınıza temin verdi. Dedi ki ‘başbakanımın emridir. Bu camianın görüşleri de din kitaplarında olacaktır.’ Bu yaz sıcaklarında günlerce çalıştık. En büyük sorunumuz asırlardır kökleşmiş güvensizlik engeliydi. Faruk Çelik bakanım o engeli darmadağın etti” diye konuştu.

VERDİĞİMİZ VERGİ İADE EDİLSİN

Özgündüz konuşmasında ayrıca şunları söyledi:

Maliye vergi toplarken bize bunlar hizmet olacak dönüyor diyor. Ama bu toplanan vergiler ülkenin üçte birine inkar ve asimilasyon olarak dönüyor.

Din hizmetlerine ayrılan benim 3 liram bana iade edilsin. Bana hizmet olarak dönmediğine göre ödediğim vergi bana iade edilsin.

TRT gibi kurumlarda tek yönlü din anlayışının empoze edilmesindense Ehl-i Beyt sevgisini aşılayan yayınlar yapılmalıdır.