Şemdinli'de 'Kardeş Okul' Kampanyası

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Sabri Özel Lisesi tarafından düzenlenen 'Kardeş okul' kampanyası meyvesini vermeye başladı.

Sabri Özel Lisesi öğrencileri, düzenlemiş oldukları kampanya kapsamında civar köylerde bulunan ilköğretim okullarını ziyaret ederek küçük kardeşlerini sevindirmeye başladı. İran sınırında bulunan Günyazı Köyü İlköğretim Okulu'nu rehber öğretmeni Bahadır Koç ile birlikte ziyaret eden lisenin sınıf öğrencileri, buradakilere kırtasiye ve giyim malzemelerinden oluşan hediye paketleri verdi.
Köy halkı ve okulun öğretmenleri tarafından karşılanan öğrenciler, yaptıkları işten büyük mutluluk duyduklarını ve okullarında buna benzer sosyal içerikli projelerin devamından yana olduklarını ifade ettiler.
Sabri Özel Lisesi'nin bu tarz faaliyetlerde öncü rol oynadığını belirten Okul Müdürü Arif Yılmaz da, amaçlarının öğrencilerde toplumsal sorumluluk duygusunu geliştirmek olduğunu söyledi. Köy okullarında okuyan öğrencilerle Sabri Özel Lisesi öğrencileri arasında bir gönül köprüsü kurmayı hedeflediklerini anlatan Yılmaz, kampanyaya emek harcayan tüm öğretmen ve öğrencilere de teşekkür etti.