Şehir Plancıları Odası Mimarlar Odası Ve İnşaat Mühendisleri Odasını Ziyaret Etti

Şehir Plancıları Odası Sakarya Şube Başkanı Oya Arapoğlu ve yönetim kurulu üyeleri Mimarlar Odası ile İnşaat Mühendisleri Odası Sakarya Şubelerini ziyaret etti.

Şehir Plancıları Odası Mimarlar Odası Ve İnşaat Mühendisleri Odasını Ziyaret Etti
Türk Mühendis Mimarlar Odaları Birliği (TMMOB) Şehir Plancıları Odası Sakarya Şubesi Başkanı Oya Arapoğlu ve yönetim kurulu üyeleri ilk olarak Mimarlar Odası Sakarya Şubesini ziyaret ettiler. Arapoğlu ve beraberindekiler Mimarlar Odası Başkanı Efraim Dikmen ile yönetim kurulu üyeleriyle fikir alışverişinde bulundular. Arapoğlu ve beraberindekiler daha sonra İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Hüsnü Gürpınar ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret ettiler.
Şehir Plancıları Odası Sakarya Şube Başkanı Oya Arapoğlu, yaptığı açıklamada, "Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları bünyesinde bulunan Mühendislik, mimarlık ve şehir plancılığı hizmetleri, gerek tek tek bireylerin, gerekse toplumun günlük yaşamının her noktasını, her geçen gün daha çok etkilemekte, bu etki günümüzle sınırlı kalmayıp geleceğimizi de kapsamaktadır. Bu nedenle de, mühendislerin, mimarların ve şehir plancılarının topluma, doğaya ve gelecek kuşaklara karşı sorumlulukları da hizmetlerinin kapsamıyla aynı oranda artmaktadır. Özellikle afet risklerine açık olan kentimizde bu sorumluluk daha da ciddi boyutlara gelmektedir..Bu sorumluluk mesleki alanda sürekli yetkinleşmek kadar, mesleği toplumun güvenliğini, sağlığını ve refahını en başa koyan bir anlayışla uygulamak ve mesleki etkinlikleri barış, adalet, insan hak ve onuruna saygı, ayrım gözetmemek, dürüstlük, doğruluk, hakkaniyet, eşitlik, özgürlük gibi vazgeçilmez değerlere ve erdemlere sıkı sıkıya bağlı kalarak yürütmekle yerine getirilebilir.Bu anlayışla kentimizle ilgili gelişmeleri yakından takip edip, ortak akıl iradesiyle değerlendireceğiz" dedi.