Muğla'da emlak müşavirliği kursu tamamlandı

Muğla Emlak Müşavirleri Derneği'nce düzenlenen 5. Emlak Müşavirliği Kursu tamamlandı. 120 saat süren kursta başarılı olan 65 kişiye sertifikaları töre

Muğla Emlak Müşavirleri Derneği'nce düzenlenen 5. Emlak Müşavirliği Kursu tamamlandı. 120 saat süren kursta başarılı olan 65 kişiye sertifikaları törenle verildi. Tarım İl Müdürlüğü salonundaki törene Muğla Vali Yardımcısı Mestan Yayman, Belediye Başkan Vekili Yavuz Kayı, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Gürbüz Karabulut, daire müdürleri, oda ve dernek temsilcileriyle emlak müşavirleri katıldı.

Muğla Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Ziya Ercan, emlakçılığın dünyanın en eski ve en önemli mesleklerinden olduğunu belirterek, "Muğla merkez, Ula, Akyaka, Ortaca, Dalaman, Dalyan, Köyceğiz ve Yatağan'daki emlakçı arkadaşlarımızın katılımıyla 2005 yılında kurulan derneğimiz, üyelerimizin sertifikalı olabilmesi için Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle bundan önce de dört defa kurs düzenledi." dedi.

İl Milli Eğitim Müdür Vekili Karabulut ise kurum olarak prensipli ve ciddi kursların düzenlenmesine önem verdiklerini belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti. Başkan Vekili Kayı da emlak konusunda şeffaf bir ortam oluşması açısından bu tür eğitimlere ihtiyaç olduğuna değinerek, "Günümüzde eğitimsizlik, kimliğimizi sıkıntıya sokabiliyor. Kursun düzenlenmesinde emeği geçenleri kutluyorum." şeklinde konuştu. Vali Yardımcısı Mestan Yayman ise özellikle son zamanlarda emlakçılıkta, ciddi anlamda pastadan pay alma mücadelesi yapıldığını vurgulayarak, emlak müşavirliğinin basit bir iş olmadığını söyledi. Yayman, "Bir insanın parasını alıyorsanız, karşılığını mutlaka vermelisiniz. Paranızı helâl yoldan kazanın. Siz de bizim gibi kamu hizmeti veriyorsunuz." dedi. Konuşmaların ardından 65 kursiyere sertifikaları, törene katılan yetkililerce verildi.

Bu arad Milli Eğitim Müdür Vekili Karabulut, kendisinin de emlak müşavirliği kursuna katıldığını açıkladı. Gürbüz Karabulut, "Kurumumuzda inşaat ve emlak işlerinden sorumluyum. Kursta verilen bilgiler, benim avantajım oldu. Sınavda 86 puan alarak başarılı oldum. Kurs ve sınav ciddi bir şekilde gerçekleşti." diye konuştu.

1 Kasım ile 7 Aralık 2010 arasında devam eden kursta emlakçılık mesleği, tapu sicili, harita kadastro, şehir planlama, emlak pazarlama ve ekspertiz, gayrimenkul hukuku, halkla ilişkiler, vergi mevzuatı ve millî emlak konularında eğitim verildi.