İstiklal şairi Mehmet Akif Ersoy, Safahat oyunuyla anıldı

İstiklal Marşı'nın şairi Mehmet Akif Ersoy, 27 Aralık'taki 74. vefat yıldönümü öncesinde Burdur'un Bucak ilçesinde tiyatrocu Ahmet Yenilmez'in sahnele

İstiklal Marşı'nın şairi Mehmet Akif Ersoy, 27 Aralık'taki 74. vefat yıldönümü öncesinde Burdur'un Bucak ilçesinde tiyatrocu Ahmet Yenilmez'in sahnelediği "Safahat" adlı tek kişilik tiyatro oyunuyla anıldı.

Özel Yıldız İlköğretim Okulu Konferans Salonu'nda Hizmet İş Sendikası'nın katkılarıyla sahnelenen oyunda tiyatrocu Ahmet Yenilmez performansıyla alkış aldı.

Oyundan sonra öğrencilere seslenen Yenilmez, "Mehmet Akif Ersoy, unutulmaması gereken bir milli şairimiz. Sizlere ve bizlere bıraktığı en önemli şiiri de İstiklal Marşımızdır. İstiklal Marşımızı en uygun şekilde anlayıp ona göre hayatınızı şekillendirmenizi temenni ediyorum." dedi

Oyun akşam saatlerinde de Kültür Sarayı'nda Bucaklılarla buluştu. Oyuna vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Bucak Belediye Başkanı Ramazan Ayaz, oyunun ardından yaptığı konuşmada, "Hizmet-İş Sendikası'nın katkılarıyla sunulan oyun için Ahmet Yenilmez ve ekibine teşekkür ediyorum. Çünkü bize çok güzel dakikalar yaşattılar." diye konuştu.