Yaşar Holding Ortadoğu pazarına odaklanacak

DYO Boya ve Pınar Süt gibi markaları bünyesinde bulunduran Yaşar Holding, önümüzdeki dönem Ortadoğu pazarına odaklanacak.

Yaşar Holding Yönetim Kur

DYO Boya ve Pınar Süt gibi markaları bünyesinde bulunduran Yaşar Holding, önümüzdeki dönem Ortadoğu pazarına odaklanacak.

Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı, en büyük ihracat pazarlarının Körfez ülkeleri ve Güney Rusya olduğunu, ancak gelişen pazarlar olarak Ortadoğu ülkelerini hedef aldıklarını söyledi.

Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD) tarafından düzenlenen 8'inci Girişimcilik Haftası'na katılan İdil Yiğitbaşı, gazetecilere yaptığı açıklamada, yeni dönemde üretime dönük yatırımlarla birlikte Ortadoğu pazarlarına odaklanacaklarını bildirdi. Ortadoğu'da özellikle Irak'ın, gelişen ihracat pazarının başında geldiğini belirten Yiğitbaşı, "Ayrıca, Kuzey Afrika pazarı var. Bunun yanında Avrupa pazarı da çok hareketli. Avrupa'da çok büyük bir Türk nüfusu var. Bunun dışında birçok ülkeye ihracatımız var. Yeni dönemde Ortadoğu pazarlarına odaklanacağız. 2011 yılında daha fazla büyüme bekliyoruz." dedi.

Holding olarak 2010 yılını yüzde 15 büyümeyle kapatacaklarını ifade eden Yiğitbaşı, şöyle devam etti: "2010 yılı hedeflerini tutturuyoruz. Bu yılki sonuçlardan memnunuz. 2011 yılında ise daha çok sektörel büyüme bekliyoruz. Hem DYO'da hem gıdada yüzde 10-15 civarında büyüme hedefimiz var."

Yiğitbaşı, 2011 yılı için yatırım bütçelerini de yaptıklarını, daha çok faaliyet gösterdikleri sektörlerde kapasite artış yatırımları yapacaklarını aktardı. Yapılacak yatırım miktarının henüz belli olmadığını kaydeden Yiğitbaşı, "Ama her yıl 40-50 milyon dolarlık yatırım bütçemiz oluyor. Bu sene bunun üzerine çıkabiliriz. 2010 yılında topluluk konsolide karımız açıklanmadı. Ama 2,5 milyar TL civarında ciro bekliyoruz." diye konuştu.

Yaşar Holding'in hayvancılık üzerine yaptığı çalışmalar hakkında da bilgi veren İdil Yiğitbaşı, hayvancılığın geliştirilmesi amacıyla bin adet baş büyük hayvan olmak üzere örnek 'Süt Çiftliği' projesi hazırladıklarını aktardı.

Türkiye'nin hayvan varlığının azaldığına dikkat çeken Yiğitbaşı, Türkiye'nin hayvan varlığının dengeye oturabilmesi için besilik hayvan ithalatının daha yararlı olacağını savundu. Besilik ve damızlık hayvan ithalatıyla Türkiye'nin et hayvan varlığının artacağını anlatan Yiğitbaşı, şunları kaydetti:

"Besilik hayvan geldiğinde 4 ay beslenmesi gerekiyor. Böylece besicilerin hayvan varlığı artıyor. Ondan sonra belli bir seviyeye gelindiğinde de et ithalatına ihtiyaç kalmayacaktır. Biz kesik et getirilmemesini daha doğru buluyoruz. Besilik hayvan varlığının artırılmasıyla, süt üretimi de artacak. Türkiye'de süt çiftliklerinde erkek hayvan olacağı için buradan da etlik hayvan arzı olacak. Bu, bir kaç sene sürecek."