'Türkiye Değişim ve Demokrasi Forumu' Bursa'da düzenlenecek

Bursa'da 18 Aralık'ta 'Türkiye Değişim ve Demokrasi Forumu' düzenlenecek. AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, düzenlediği basın toplantında forum ile il

Bursa'da 18 Aralık'ta 'Türkiye Değişim ve Demokrasi Forumu' düzenlenecek. AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, düzenlediği basın toplantında forum ile ilgili bilgi verdi.

'Türkiye Değişim ve Demokrasi Forumu'nun demokratikleşme ve değişim süreçlerine önemli katkılar sağlayacağını belirten Başkan Sedat Yalçın, şunları kaydetti:

"Bu forumu gerçekleştirirken amacımız, gerek sivil anayasa gerekse demokratikleşme sürecinde görev paylaşımını minimum olarak yaymak ve bu sorumluluğun altına herkesin girmesini sağlamaktır. Darbe dönemlerinin izlerini taşıyan anayasamızın gerçek anlamda bir sivil anayasa haline gelmesi noktasında tüm siyasi kesimlerin ortak mutabakatı da var. Üstelik küreselleşen, siyasi sınırların ortadan kalktığı, güç dengelerinin daha da önem kazandığı dünyada, Türkiye'nin konumunun daha da güçlenmesi noktasında sivil anayasa daha da önem kazanıyor. Forumumuza katılan konusunda uzman akademisyenler, 'Demokratikleşme ve Türkiye' konulu üç ayrı panelde bizleri bilgilendirecekler."

Foruma Başbakanlık Başdanışmanı Prof. Dr. İbrahim Kalın, TESEV Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Can Paker, Gazi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Naci Bostancı, Maltepe Üniversitesi'nden Prof. Dr. Süleyman Seyfi Öğün, Stratejik Düşünce Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Yasin Aktay, İstanbul Ticaret Üniversitesi'nden Doç. Dr. Bekir Berat Özipek, TÜSİAD AB Temsilcisi Dr. Bahadır Kaleağası ve Uludağ Üniversitesi'nden Prof. Dr. İbrahim S. Canbolat konuşmacı olarak katılacak.

AK PARTİ'YE OLAN İNANÇ

Toplantıda, Ovaazatlı'daki belediye başkanlığı seçimini de değerlendiren Başkan Yalçın, şunları söyledi: "Ovaazatlı'nın referandumdaki yüzde 73'lük hayır oyunu genel konjonktüre bağlı olarak kullandığını düşünüyorum. Referandumda bir tek Ovaazatlı yoktu, ancak Ovaazatlı'da gerçekleştirilen seçimlerde daha detaylı bir çalışma yapma şansını yakaladık. Tek tek, birebir tüm evlerde görüşme yaptık. Ovaazatlı bir tarım bölgesi. Daha çok tarımla ilgili sorunları var. Altyapı sorunları var. Tüm partilerin taahhütleri vardı o bölgede. Ancak halk AK Parti'nin taahhütlerini yerine getirebileceğine inandı ve oyunu AK Parti'ye verdi. "