Topraklarının İsrail'e Satılacağından Korkan Köylüler Kuş Koruma Derneği Toplantısını Protesto Etti

Adana'nın Karataş ilçesine bağlı Tuzla beldesi ile çevresindeki 8 köyün sakinleri, topraklarının kamulaştırılmak istendiğini ve bu işin arkasında İsraillilerin olduğunu öne sürüp, sorumlu gördükleri Kuş Koruma Derneği'nin bir oteldeki toplantısını protesto ettiler

Topraklarının İsrail'e Satılacağından Korkan Köylüler Kuş Koruma Derneği Toplantısını Protesto Etti
Adana'nın Karataş ilçesine bağlı Tuzla beldesi ile çevresindeki 8 köyün sakinleri, topraklarının kamulaştırılmak istendiğini ve bu işin arkasında İsraillilerin olduğunu öne sürüp, sorumlu gördükleri Kuş Koruma Derneği'nin bir oteldeki toplantısını protesto ettiler.
Toplantının yapıldığı Seyhan Oteli önünde yetiştirdikleri turp ve biberi gösterip, çuvallar ile getirdikleri yer fıstığını otelin önüne döken eylemciler, "10 bin işçi nerede çalışacak?", "Topraklar bizimdir, bizim kalacak" ve "Çiftçiye uzanan eller kırılsın" yazılı dövizler taşıdılar.
Vali Atış'ın Kuş Koruma Derneği toplantısına katılmak üzere otele geldiği sırada köylüler adına bir açıklama yapan Cengiz Çetinöz, "Kuş Koruma Derneği'nin sözde kuşların korunması maksadıyla yaptıkları bir dizi çalışmalar sonucu bölge halkı ve 8 köy mağdurdur" dedi.
Çetinöz, yapılan çalışmalarda doğa ve çevrecilikten dem vurulduğunu, yöre halkına hiç danışılmadığını ve bu çalışmaların saklanarak gizlice yürütüldüğünü söyledi. Çetinöz daha sonra şöyle dedi: "Açıkçası bölge halkında Suriye sınırındaki organik tarım senaryolarının arkasında İsrail firmalarının çıkacağı hissi vardır. Dolayısıyla bölgede geçmiş yıllarda İsrailli mühendisler gelerek bölgemizde incelemelerde bulundular. Bölge halkı varlıklarından rahatsız olunca da gitmek durumunda kaldılar. Bu durumu
herkes biliyor. Açıkçası şimdi yine İsrail firmalarının bu işin arkasından çıkacakları endişesi bizleri bir hayli düşündürmektedir."
Bölgenin en verimli arazisinde yılda 3 dönem verim alındığını ve Türkiye'nin en erkenci Tuzla karpuzunun yetiştiğini belirten Cengiz Çetinöz, "Bunun yanı sıra dünyanın en kaliteli yer fıstığı bu bölgede yetişmekte olup kısacası bölge birinci derece tarım alanıdır. Orada yapılacak kuş ve bitki korunması gerçek ise emin olunuz ki bunda başarı yalnızca bölge halkının desteğiyle mümkündür. Zaten bölgemizin güzellikleri ve zenginliklerine halk sahip çıkmaktadır. Çeşitli dedikodular bölge halkını her gün
rahatsız etmekte olup halk bir oldubittiyle karşı karşıya gelmek istememektedir. Kesinlikle arazilerimizi kimselere vermeyeceğiz. Ülke ekonomisine katkımızı devam ettireceğiz. Sayın Başbakanı ve Tarım Bakanlığı'nı ve yetkilileri bu konuda bölge çiftçisinin yanında olmaya davet ediyoruz" şeklinde konuştu.
Adana Valisi İlhan Atış da, "Size güveniyoruz Sayın Valim" diyen köylülere, "Sizin aleyhinize olacak hiçbir karar alınmayacak" güvencesi verdi.