Muğla Barosu Başkanı Gürkan: Silah bir yıkım aracıdır

Muğla Barosu Başkanı Mustafa İlker Gürkan, silahların yıkım aracı olduğunu belirterek, Silah Kanun Tasarısı'nda yapılacak tek şeyin, bireysel silahlan

Muğla Barosu Başkanı Mustafa İlker Gürkan, silahların yıkım aracı olduğunu belirterek, Silah Kanun Tasarısı'nda yapılacak tek şeyin, bireysel silahlanmayı olabildiğince sınırlayıp zorlaştırarak, bütün olumsuzluğu topluma anlatmak olduğunu söyledi. Gürkan, TBMM İçişleri Alt Komisyonu'nda kabul edilen söz konusu tasarı hakkında bir açıklama yaptı.

Silahın ve toplumdaki varlığının ne anlama geldiğini ve hangi sonuçları oluşturacağını, hukukçular kadar iyi ve acı çekecek biçimde kimsenin bilemeyeceğini savunan Baro Başkanı Gürkan, "Silahla hiçbir şey üretilmez. Silah, bir yıkım aracıdır. Bir güç kaynağıdır. Ona sahip olan, gerçek bir tehdit ve baskı aracına sahiptir. Bu ve benzeri nedenlerle toplum silah bulundurmak, taşımak, kullanmak yetkisini münhasıran devlete vermiştir. Bireylere tanınan silahlanma yetkisi ise çok sıkı kurallara bağlanmıştır ve yüksek dereceli istisna niteliğindedir. Kural, sivillerin hiçbir biçimde silah bulundurmaması, taşımaması ve kullanmamasıdır." dedi. Silah Kanun Tasarısı'nın bireysel silahlanmayı kolaylaştıracağını, silahlanmayı teşvik edeceğini, silahın ve silahlı kişilerin denetlenmesini zorlaştıracağını öne süren Gürkan, "Silah reklamı yasağı sınırlarını kaldıran, silahın toplumsal hayatın içine adeta elini kolunu sallaya sallaya girebilmesine olanak sağlayan ve daha birçok sakıncaları olan bir tasarıdır." şeklinde konuştu. Suçla mücadele ve güvenlik konseptinde bireyi caydırmayacağını, aksine tırmandıracağını söyleyen Mustafa İlker Gürkan, "Silah öldürür. Silahlara özgürlük meşru ve haklı bir istem değil, öldürme olanağı istemektir. Silahlanmayı kolaylaştırmak ve teşvik etmek, öldürmeyi kolaylaştırmak ve teşvik etmektir." dedi.