Kazada ölen polisler için tören düzenlendi

Adana'daki trafik kazasında hayatını kaybeden Emniyet Müdürlüğü'nde görevli iki polis memuru için Adli Tıp Kurumu'nda uğurlama töreni düzenlendi.

K

Adana'daki trafik kazasında hayatını kaybeden Emniyet Müdürlüğü'nde görevli iki polis memuru için Adli Tıp Kurumu'nda uğurlama töreni düzenlendi.

Kazada yaşamanı yitiren Hassas Bölgeler Koruma Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru İsmail Özder (37) ile Bağlar Polis Merkezi'nde görevli polis memuru Emre Gildir'in (27) Adana Adli Tıp Kurumu'nda otopsi işlemleri yapıldı.

Daha sonra burada gerçekleştirilen merasime şehit polislerin aileleri, Vali Yardımcısı Fikret Deniz, Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Kurmay Albay Mehmet Özer Güneş, Emniyet Müdür yardımcıları ile mesai arkadaşları katıldı.

Sağanak yağış altındaki programda tören mangası tarafından Adli Tıp Morgu'ndan polislerin Türk bayraklarına sarılı naaşları omuzlara alınarak cenaze araçlarına konuldu. Acılı yakınlarının gözyaşlarına boğulduğu törende İsmail Özder'in ayakta güçlükle duran annesi Durdane Özder, "Oğlum, ben seni nasıl büyüttüm." diye feryat etti.

Semanur (12) ve Alper (5) isminde iki çocuk babası Özder'in eşi Hilal Özder'in Kastamonu'da sözleşmeli öğretmen olarak görev yaptığı öğrenildi. Polis memuru Özder'in öğretmen eşinin bu durumundan Adana'dan tayinini istediği belirtildi. Adli Tıp Kurumu'ndaki törenin ardından İsmail Özder'in cenazesi Kozan'a Emre Gildir'in ise Karaisalı'ya gönderildi. İki polis memuru burada düzenlenecek törenin ardında son yolculuğuna uğurlanacak.