Ak Parti Eskişehir İl Başkanı Salih Koca Basın Toplantısı Düzenledi

AK Parti Eskişehir İl Başkanı Salih Koca, Eskişehir'in en büyük talihsizliği yapmadığı hizmetleri yapanları engelleyen onları yok saymaya çalışan bir yerel yöneticiye ve bazı siyasilere sahip olması olduğunu söyledi

Ak Parti Eskişehir İl Başkanı Salih Koca Basın Toplantısı Düzenledi
AK Parti Eskişehir İl Başkanı Salih Koca, Eskişehir'in en büyük talihsizliği yapmadığı hizmetleri yapanları engelleyen onları yok saymaya çalışan bir yerel yöneticiye ve bazı siyasilere sahip olması olduğunu söyledi.
AK Parti Eskişehir İl Başkanı Salih Koca, Tepebaşı İlçe Başkanı Ahmet Sivri ve parti yöneticileri ile birlikte yaptığı basın toplantısında, Eskişehir'in son 8 yıllık AK Parti iktidarı döneminde devlet yatırımları sayesinde önemli atılımlar gerçekleştirdiğini belirtti.
Yatırımlar sayesinde yaşanılabilir kentler kategorisinde Eskişehir'in Türkiye genelinde ikinci sırada yer aldığını ifade eden Koca, Büyükşehir olduğu günden bu yana birçok hizmetten mahrum bırakılan kentin, AK Parti döneminde büyük projelerin uygulandığı bir kent haline geldiğini söyledi.
AK Parti olarak birilerinin eksikliğini halka hizmet adına tamamlamaktan gurur duyuyoruz diyen Koca şöyle konuştu: "Yıllar boyunca kentin trafiğini alt üst eden, tren hattının yer altına alınması projesini engellemek için elinden geleni ardına koymayan sayın Yılmaz Büyükerşen bu tavrını çevre yolu eski su ötelemesi işinde de sergilemişti. Parklarıyla övünürken Odunpazarı Belediyesi'nin Aquapark projesini mahkemeye taşıması, son olarak fidan dikim çalışmalarına zabıtalarla müdahale etmesi, bir tek toplu konut projesi yapmayıp binlerce vatandaşın ev sahibi olduğu TOKİ projelerine karşı dava açan bir anlayış, Eskişehir'i hizmet alanında geriye götürmekten başka bir işe yaramayacaktır" dedi.
Yeni yapılması planlanan Gar projesiyle ilgili de açıklamalar yapan Koca, şöyle konuştu: "Çeşitli bahanelerle işin uzamasını sağlayan, UKOME kararlarıyla geciktiren, hemşehrilerimizi Hükümetimizin katkılarıyla bir hizmetten güya daha mahrum bırakma tutumu sergileyen sayın Yılmaz Büyükerşen'e gerekçeleriyle istasyon binasının neden mevcut yerine veya Enveriye İstasyonu'nun olduğu yere yapılması gerektiğini, alternatif olarak gösterilen Şeker Fabrikası bölgesinin uygun olmadığını anlatmak istiyoruz. Gar binası mevcut yerine veya Enveriye İstasyonu'nun olduğu yere yapılmalı. Başta İstanbul ve Ankara olmak üzere dünyanın ve Avrupa'nın birçok ülkesinde tren istasyonları kent merkezindedir. TCDD'nin Enveriye istasyonunda bin dönüm arazisi mevcuttur. Bu da ekonomik olarak büyük avantaj sağlayacaktır. Enveriye İstasyonu gerek Kütahya yolundan, gerekse çevre yolundan ulaşımı kolay ve merkezle bağlantıları kolayca yapılabilecek noktadadır. Her iki üniversiteye de yakın mesafededir. Yapılacak yeni proje ile kentin bu bölgesi çöküntü alanı olmaktan kurtulacak ve cazibe merkezi olacaktır. Konya istikameti değerlendirildiğinde tek gar binasından hizmet etme imkanı olacaktır. Hızlı trenin yeraltına alınması için yürütülen mevcut projenin uygulanmasında sorun oluşturmayacaktır. Şeker Fabrikası bölgesi uygun değildir, çünkü TCDD'ye ait arazi yoktur. Kullanılması önerilen TOKİ'ye ait arazi ise yeterli değildir" dedi.