Sungurlu'da Pansiyonlu Okullarda 'Açık Büfe Kahvaltı Dönemi' Semineri

Çorum'un Sungurlu ilçesinde, Milli Eğitim Bakanlığı'nın pansiyonlu okullarda başlattığı "Açık Büfe Projesi" kapsamında öğrencilere yönelik eğitim semineri düzenlendi.

Sungurlu'da Pansiyonlu Okullarda 'Açık Büfe Kahvaltı Dönemi' Semineri
İmam-Hatip Lisesi Konferans Salonu'nda verilen eğitim seminerine İlçe Milli Eğitim Müdürü Hürrem Dursun, Şube Müdürü Ayhan Özkan, Kız Meslek Lisesi Gıda Teknolojileri Öğretmeni Didem Özel ve öğrenciler katıldı.
Dursun, ailesinden ayrı bir şekilde eğitimine devam eden öğrencilerin daha çok ilgiye ihtiyaçlarının bulunduğunu belirterek, açık büfe kahvaltı uygulamasının amacının çocuklara aile ortamını oluşturup memnun olmalarını sağlamak ve onların kendilerine olan özgüvenlerini artırmak olduğunu ifade etti. Açık büfe kahvaltı uygulamasının masraf yerine tasarruf sağladığının altını çizen Dursun, "Çocuklarımıza yiyecek kısıtlaması getirmeden kahvaltıda istediği çeşitten istediği kadar alma imkanı sağlanarak
israfın önüne geçmiş oluyoruz. Çöpe dökülen yiyecekleri azaltarak okul bütçesine ve dolayısıyla ulusal bütçeye katkı sağlanması hedeflenmektedir" diye konuştu.
Proje hakkında öğrencilere bilgi veren Kız Meslek Lisesi Gıda Teknolojileri Öğretmeni Didem Özel ise, 'Çöpü Değil, Karnını Doyur', 'Alabildiğin Kadar Değil, Yiyebildiğin Kadar Al', 'Tercihini Yap, Yiyebileceğin Kadarını Al' sloganlarıyla başlatılan projenin amacının, toplumda bilinçli tüketici sayısını arttırmak, öğrencilerin yeterli ve dengeli beslenmelerine katkıda bulunmak olduğunu belirtti.