Konyalı, arabasını modifiye yaptırmayı seviyor

Konyalılar, otomobillerini daha havalı göstermek için modifiye atölyelerinin yolunu tutuyor. Arabalara genelde dış modifiye yaptıklarını belirten Must

Konyalılar, otomobillerini daha havalı göstermek için modifiye atölyelerinin yolunu tutuyor. Arabalara genelde dış modifiye yaptıklarını belirten Mustafa Alkan, iç modifiye tutkunlarının sayısının da bir hayli fazla olduğunu söyledi.

Konya'da, ikinci el ya da yeni araba alanlar arabalarını daha fonksiyonel hale getirmek için modifiye yapan yerlere uğruyor. Speed store sahibi Mustafa alkan, "Konya insanı araba almayı seviyor, arabasını daha havalı yapmak için bize geliyor." dedi. BMW, Mercedes ve Audi gibi markaların modifiye edildiğini belirten Alkan, araba sahiplerinin arabalarını, iç ve dış modifiye ettirmek istediklerini söyledi. Araç modifiye tutkunlarının olduğunu belirten Alkan, "Araçların iç kısmına ve dış kısmına yapılan modifiye arasında hem çeşit hem de maddi olarak fark var. Arabanın dış fonksiyonlarını yaptırmak isteyenler arabalarının far, jant, kaporta gibi yerlerine modifiye yaptırıyor. Arabalarını iç fonksiyonlarını modifiye yaptırmak isteyenler ise koltuklar, ses sistemi ve içine kaplama yaptırabiliyor" diye konuştu.

Almanya ve Tokyo'dan bu iş için parça getiren Alkan, araba sahiplerinin modifiye için 2 bin liradan 20 bin liraya kadar para harcadıklarını ifade etti.

Konyalıların daha çok BMW, Mercedes ve Audi gibi arabalarını modifiye yaptırdıklarını dile getiren Alkan, eskisi gibi Doğan, Şahin gibi markaların artık modifiye yaptırılmadığını ifade etti.

Konya'da araba modifiye yapan atölyelerin özellikle İstanbul ve Antalya gibi şehirlere nazaran daha ucuz olduğunu belirten Alkan, kış aylarında modifiye araba yapımının az olduğunu, fakat yaz aylarında bu sayının artığını sözlerine ekledi.