KARGİD Başkanı Altıntaş: Türkiye'nin en büyük sermayesi müteşebbis ruhu

Karadeniz İşadamları Derneği (KARGİD) Başkanı Ahmet Yaşar Altıntaş, Türkiye'nin en büyük sermayesinin müteşebbis (girişimci) ruhu olduğunu söyledi.

Karadeniz İşadamları Derneği (KARGİD) Başkanı Ahmet Yaşar Altıntaş, Türkiye'nin en büyük sermayesinin müteşebbis (girişimci) ruhu olduğunu söyledi.

KARGİD Başkanlığı görevini 1,5 yıldan beri başarıyla yürüten Altıntaş, dernek binasında yapılan ve tek listeyle girilen olağan genel kurulda tüm delegelerin oyu ile yeniden bu göreve seçildi.

Altıntaş, kongre ardından yaptığı konuşmada, genel kurul üyelerine teşekkür etti. Trabzon'un sosyal ve ekonomik problemlerinin çözümünde bugüne kadar önemli görevleri yerine getiren KARGİD'in bundan sonra da çalışmalarına hızla devam edeceğini ifade eden Altıntaş, hedeflerinin; esnafımızın tüccar, sanayici ve ihracatçılarımızın da uluslararası pazarlarda rekabet edecek global birer oyuncu haline gelmesine katkı sağlamak olduğunu söyledi.

Türk ekonomisinin içinde bulunduğu durumu da değerlendiren Altıntaş, sözlerine şöyle devam etti: "Amerika ve AB ülkelerinin krizle boğuştuğu bir dönemde Türkiye, dört çeyrektir hızlı büyümesini sürdürüyor. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre yılın 9 aylık sürecinde büyüme yüzde 8,9 olarak gerçekleşmiş. Türk ekonomisi özel sektöre dayalı olarak bir büyüme performansı sergilemiştir. Bu yüksek büyüme oranı, Türkiye ekonomisinin hızla kendini toparlamaya başladığının işaretidir. Bugün Türkiye dünyanın en büyük 17., AB'nin ise en büyük 6. ekonomisine sahip bir ülkedir. 2050 yılı hedef alınarak yapılan tahminler ise Türkiye ekonomisini dünyada ilk 10 ekonomi arasında göstermektedir. Unutulmamalıdır ki Türkiye bu başarıyı rakiplerinde olduğu gibi, silah, maden, doğalgaz veya petrol satarak yakalamadı. Biz bu başarıyı insan kaynağımızla yakaladık. Çünkü Türkiye'nin en büyük sermayesi müteşebbis ruhudur."

Başkan Altıntaş, genç nüfusa sahip Türkiye'de bu insan kaynağını donanımlı hale getirdiği sürece çok daha büyük başarılara imza atacağına inandığını dile getirdi.

Ahmet Yaşar Altıntaş başkanlığındaki KARGİD Yönetim Kurulu ise şu isimlerden oluştu; Ali Yaşar Bayram, Cem Çapkınoğlu, Yaşar Çalışkan, Cemil Albayrak, Mustafa Bayraklı, Yunus Yıldız, Turgay Ömür, Selahattin Arslantürk ve Çağrı Çelik.

Derneğin Denetleme Kurulunda ise Cemal Yavuz, Naci Feyzioğu ve Muharrem Sezgin görevlendirildi.