İntihara kalkıştı, güvenlik görevlileri ipten aldı (Özel)

İzmir Kültürpark'ta kendini bir ağaca asmak isteyen Samet K. (33), durumu farkeden özel güvenlik görevlileri tarafından, ip kesilerek son anda kurtarı

İzmir Kültürpark'ta kendini bir ağaca asmak isteyen Samet K. (33), durumu farkeden özel güvenlik görevlileri tarafından, ip kesilerek son anda kurtarıldı. Samet K.'nın piyasaya bir miktar borcu olduğu, bu sebeple bunalıma girdiği iddia edildi.

Olay, akşam saat 21.30 sıralarında meydana geldi. Evli ve beş çocuk babası olduğu öğrenilen Samet K., Kültürpark alanı içinde intihar etmek istedi. Bir ağaca bağladığı ipi boynuna geçirdiği sırada devriye gezen güvenlik görevlileri Cengiz Akan (25) ve Ceyhan Güler (27) tarafından farkedildi. Samet K.'ye müdahale eden görevliler, boynuna geçirdiği ipi keserek aşağıya indirdi. Olay yerine çağırılan polis ekibine teslim edilen Samet K., Basmane Polis Merkezi'ne götürüldü.

DEVAMLI AĞLADI

Adeta ipten alınan Samet K., girdiği şok sebebiyle polis merkezinde devamlı gözyaşı döktü. Midyecilik yaptığı öğrenilen Samet K.'nin, piyasaya olan bir miktar borcu yüzünden canına kıymak istediği öne sürüldü. İntihar girişiminden önce amcasının oğlu aracılığıyla, kardeşi Abdullah K.'ye iletilmek üzere bir not bıraktığı da belirtildi. Alsancak Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolundan geçirilen Samet K., işlemlerinin ardından yakınlarıyla birlikte polis merkezinden ayrıldı.

Olaydan sonra ifadeleri alınan kahraman güvenlik görevlileri Akan ve Güler ise, daha önce de aynı bölgede intihar girişimi yaşandığını ancak ilk defa son anda engel olabildiklerini anlattı. Görevliler, ''Bir dakika daha geç kalsaydık, bu vatandaş belki ölebilirdi. Daha göreceği günler varmış.'' dedi.