Üftadeli Öğrencilerin Olimpiyat Başarısı

Uşak Özel Üftade İlköğretim Okulu, ABD'nin Lincoln eyaletinde Nebraska Üniversitesi tarafından bu yıl 26. düzenlenen dünya matematik olimpiyatlarında 6 altın, 4 gümüş madalya kazandı.

Nebraska Üniversitesi'nde 18-24 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen ve 90 ülkeden 160 bin öğrencinin katıldığı matematik olimpiyatlarında toplam 10 madalya kazanarak büyük bir başarı elde eden Üftade İlköğretim Okulu öğrencileri Uşaklıları gururlandırdı. Okul Müdürü Hüdayi Başın, bugün öğle saatlerinde düzenlediği basın toplantısı ile olimpiyatlara katılan öğrencilerini tebrik etti. ABD'deki olimpiyatlarda Türkiye ve Uşak'ı en iyi şekilde temsil etmenin gururunu yaşadıklarını anlatan Hüdayi Başın, "90 ülkeden 160 bin öğrencinin katıldığı matematik olimpiyatlarında 10 madalya kazanan öğrencilerimizle gurur duyuyoruz"dedi.
Üftada İlköğretim Okulu Müdürü Hüdayi Başın basın toplantısında şunları söyledi; "America Mathematics Competitions (AM-8) olarak adlandırılan olimpiyatlara öğrencilerimiz damgasını vurdu. Ülkemizi ve Uşak'ı yarışmalarda en iyi şekilde temsil ettiğimizi düşünüyorum. Bu başarıyı planlı çalışmanın sonucu olarak görüyoruz. Elde edilen başarı okulumuzun gücüne güç kattığı gibi öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimiz üzerinde olumlu bir etki yaptı. Üftada olarak SBS'de de 9 full yapma başarısını göstermiştik. Okul olarak sınavlara "Uşak için Türkiye ile yarışıyoruz" sloganı geliştirmiştik. ABD'deki olimpiyatlara da "Türkiye için Dünya ile yarışıyoruz" sloganı ile hazırlandık. Olimpiyatlarda elde ettiğimiz başarıları gelecek yıllarda daha da geliştirmeyi hedefliyoruz"
Üftade İlköğretim Okulu Matematik Öğretmeni Selda Arslan ise basın toplantısında "Bu tür yarışmalar her yaştaki insanın düşünme, mantık yürütme ve problem çözme yeteneğini geliştirerek hayata hazırlar. Olimpiyatlarda başarılı olan öğrencilerimi tebrik ediyor, bu başarıların devam edeceğini düşünüyorum"dedi.
ABD'deki Matematik olimpiyatlarında altın madalya kazanan Üftade İlköğretim Okulu öğrencileri Gündüz Atalay, Kardelen Demirel, Büşra Nur Uçan, Ceren Yıldız, Melih Güneş, Taha Baştuğ ile gümüş madalya kazanan Burak Gür, Türker Arıkan, Emir Bayraktar ve Kayra Bilgin toplantıda öğretmenlerine teşekkür etti.