Milletvekili Nil Hıdır'dan Muğlalı Uzman Erbaşlara Memurluk Hatırlatması

Yaş sınırı nedeniyle sözleşmesi feshedilen uzman erbaşların istihdamını sağlamak amacıyla çıkarılan yasa kapsamında uzman erbaşların emekli olacakları tarihe kadar devlet kadrolarında çalışabileceğini hatırlatan AK Parti Muğla Milletvekili Mehmet Nil Hıdır, Muğlalı uzman erbaşlara başvuru hatırlatması yaptı

Yaş sınırı nedeniyle sözleşmesi feshedilen uzman erbaşların istihdamını sağlamak amacıyla çıkarılan yasa kapsamında uzman erbaşların emekli olacakları tarihe kadar devlet kadrolarında çalışabileceğini hatırlatan AK Parti Muğla Milletvekili Mehmet Nil Hıdır, Muğlalı uzman erbaşlara başvuru hatırlatması yaptı.
3269 sayılı Uzman Erbaş Kanunu'nun 5. Maddesinde 19 Haziran tarihinde değişiklik yapılmış ve bu değişiklikle 45 yaşında emekli edilen uzman erbaşların emekli maaşı almaya hak kazanıncaya kadar devlet memuru olarak görevlerine devam edebilmelerine olanak sağlanmıştı. Konuyla ilgili bir hatırlatma yapan AK Parti Muğla Milletvekili Mehmett Nil Hıdır "15 Mart 1986 yılında yürürlüğe giren Uzman Erbaş Kanunu'nun ilk halinde, uzman erbaşların 30 yaşına kadar istihdamı öngörülmüş olup, 1991 yılında yapılan değişiklikle 35 yaşına, 1993 yılında yapılan değişiklikte ise 45 yaşına kadar istihdamı öngörülmüştür.
Uzman erbaşların 45 yaşında ilişikleri kesilmesi nedeniyle büyük çoğunluğu emekli aylığına hak kazanamamaktaydılar. 19 Haziran 2010 tarihinde, 3269 sayılı Uzman Erbaş Kanunu'nun 5. Maddesinde yapılan değişiklikle; yaş sınırı nedeniyle sözleşmesi feshedilen ve 31 Aralık 2010 tarihine kadar feshedilecek olan uzman erbaşlardan isteklilere, Merkezi Yönetim Bütçe Kanunlarında yer alan sınırlamalara tabi olmaksızın öncelikli olarak, Milli Savunma Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı Akaryakıt İkmal ve NATO POL Tesisleri İşletme Başkanlığı, Türk Silahları Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ile ihtiyaç olması halinde Genel Kurmay Başkanlığı kadrolarında emekli aylığı hak kazandıkları tarihe kadar Devlet Memuru olarak istihdam edilmelerine imkan sağlanmıştır. Müracaatlar halen devam etmekte olup, bugüne kadar Milli Savunma Bakanlığına 421 kişi müracaatta bulunmuş ve müracaatta bulunanların ataması 23 Aralık 2010 tarihinde Milli Savunma Bakanlığınca teşkil edilen komisyon huzurunda yapılacaktır.
Yaş sınırı nedeniyle uzman erbaşlık sözleşmesi feshedilen hemşehrilerimize duyurur, tüm hemşehrilerime selam ve muhabbetlerimi sunarım" dedi.