'Mersin Kenti Edebiyat Ödülü' Yazar Latife Tekin'e Verilecek

Türkiye'de ve Mersin'de edebiyata ilginin geliştirilmesi ve bunun ulusal bir verime dönüştürülerek, edebiyat okurlarının dikkatinin nitelikli örneklere çekilmesi amacıyla verilen 'Mersin Kenti Edebiyat Ödülü' bu yıl yazar Latife Tekin'e verilecek

Türkiye'de ve Mersin'de edebiyata ilginin geliştirilmesi ve bunun ulusal bir verime dönüştürülerek, edebiyat okurlarının dikkatinin nitelikli örneklere çekilmesi amacıyla verilen 'Mersin Kenti Edebiyat Ödülü' bu yıl yazar Latife Tekin'e verilecek.
Türk edebiyatının gelişmesine katkıda bulunan kişilerin onurlandırılması ve daha yaygın okunmalarının sağlanması noktasında Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) tarafından ilk kez 2007 yılında Nezihe Meriç'e verilen ve sonrasında sırasıyla Tahsin Yücel ve Osman Şahin'e takdim edilen ödülün bu yıl Latife Tekin'e verileceği açıklandı. Kaleme aldığı öykü ve romanlarıyla dikkat çeken Tekin'in ödülünü de 18 Aralık Cuma günü MTSO Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilecek olan törenle alacağı bildirildi.
Özdemir İnce, Enver Ercan, Saliha Peker, Metin Cengiz, Orhan Alkaya, Maria Repenkova, Zeynep Uzunbay, Mahmut Temizyürek ve Celal Soycan gibi isimlerin de katılacağı ödül törenine yoğun ilgi gösterilmesi bekleniyor.
İlk kitabı 'Sevgili Arsız Ölüm' ile yazın dünyasına 'merhaba' diyen 53 yaşındaki Latife Tekin, büyük bir ün kazındığı kitabındaysa Anadolu'daki köy yaşamı ve insanlarını masalımsı bir atmosferde anlattı. Eserleri İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, Farsça ve Hollanda diline de çevrilen Tekin, değişik üslubu ve yaklaşımıyla kuşağındaki edebiyatçıların önde gelen isimleri arasında gösteriliyor.