Konyaspor maçının kahramanları: Çalımbay, Erman ve kaleci Ramoviç

Spor Toto Süper Lig'de tutunma mücadelesi veren Sivasspor, Konyaspor'u yenerek önemli bir 3 puan aldı. Kazanılan puanlarda golün sahibi Erman Kılıç ka

Spor Toto Süper Lig'de tutunma mücadelesi veren Sivasspor, Konyaspor'u yenerek önemli bir 3 puan aldı. Kazanılan puanlarda golün sahibi Erman Kılıç kadar, kaleci Ramoviç ve kenar yönetimin payının da çok büyük olduğu ifade edildi.

İlk yarıda son haftaya girilirken ligin 16. haftasında Konyaspor'u 1-0 yenen Sivasspor, hayati bir maçı kazandı. Bu galibiyet, düşme potasında bulunan kırmızı - beyazlı takımı 15. sıraya çıkartırken rakibi Konyaspor'u ise ateş hattına attı.

Oyunun genelinde sahada basmadık yer bırakmayan Erman Kılıç'ın akıl dolu frikik golü ve kalesinde devleşen Ramoviç ile kenar yönetiminin oyuna müdahaleleri karşılaşmada galibiyeti getiren önemli anlar oldu. Atılan gol kadar, rakibin en az 3 net gol pozisyonunu çıkaran Ramoviç de, maçın kahramanı oldu. Sivasspor bu sezon ilk defa Konyaspor maçında gol yemedi ve üçüncü galibiyetini aldı.

Teknik direktör değişikliğinin ardından çıkış yakalayan Sivasspor'da, Rıza Çalımbay farkı Konyaspor karşılaşmasında da ortaya çıktı. Ligin flaş takımlarından Kardemir D. Ç Karabükspor'u 5 - 1 gibi farklı bir skorla geçen ve üst üstü Ankara'da oynanan zorlu Gençlerbirliği ve Ankaragücü deplasmanlarından 2 puanla dönen Çalımbay, Konyaspor karşısında 10 kişi kalan takımına yerinde müdahaleler yaparak galibiyeti getirdi.

Çalımbay, Sedat Bayrak'ın 13. dakikada oyundan atılmasından sonra orta sahadan bir oyucuyu çıkartarak savunmanın ortasına Dennis'i yerleştirerek savunmayı güçlendirdi. Bloklar arasındaki mesafenin iyi kurulması konusunda futbolcuları kenardan sürekli uyaran Çalımbay, rakibin oyuna forvet oyuncu aldığı dönemlerde ise orta sahayı güçlendirerek takımın direncini arttırdı. Kırmızı - beyazlı ekibin, 1-0 öne geçmesine rağmen skoru koruma telaşına düşerek geriye yaslanmaması da Çalımbay'ın taktiksel zekası ve cesaretini ortaya koydu şeklinde yorumlandı.

Konyaspor galibiyeti camiada yüzleri güldürürken Sivas'taki yerel gazeteler de haberi, okurlarına galibiyet sevincini anlatan başlıklarla verdi.

Pusula Haber 'Konya'ya Kılıç darbesi', Bizim Sivas 'Altın gibi 3 puan', Sivas İzci 'Cesur yürek Yiğido', Gazete Sivas 'Hayati 3 puan', Yeni Ülke 'Erman Kılıç'ladı' ve Hürdoğan 'Sivas'ı hakem de durduramadı' başlıklarıyla çıktı.