Gazikent Üniversitesi Rektörü Kuzey Irak'a gitti

Gazikent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr İbrahim Özdemir, Kuzey Irak'ta gerçekleştirilecek 'Uluslararası Eğitim' konferansına katılmak üzere Erbil'e git

Gazikent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr İbrahim Özdemir, Kuzey Irak'ta gerçekleştirilecek 'Uluslararası Eğitim' konferansına katılmak üzere Erbil'e gitti. Konferansa Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu da katılacak.

Dışişleri Bakanlığı'nın katılıma özellikle teşvik ettiği konferansa Türkiye'den 15 kişilik eğitimci ve akademisyen heyeti gittiği belirtildi. 14-16 Aralıktaki konferansta bölgedeki üniversitelerin uluslararası seviyeye nasıl çıkartılacağı tartışılacak. Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun, Türk yükseköğrenim sistemindeki son gelişmeleri ve AB sürecinde eğitim alanında Türkiye'de yapılan yenilikleri anlatması beklenen konferansa yoğun ilgi bekleniyor.

Bakan Çubukçu'nun heyetinde yer alan Gazikent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özdemir'in Türkiye'deki vakıf üniversiteleri ile ilgili bilgi sunacağı öğrenildi. Prof. Dr. Özdemir Kuzey Irak'lı öğrencilerin eğitim için Türkiye'deki üniversiteleri tercih etmeleri için girişimlerde bulunulacağı da kaydedildi. Bu çerçevede YÖK'ün yabancı öğrencilere uyguladığı sınavın iptal edildiği ve bundan sonra Türk üniversitelerinde eğitim görmenin kolaylaştığı vurgulanacak.