Çankırı Belediye Başkanı Dinç, Kırşehir'i ziyaret etti

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci'yi makamında ziyaret etti. Dinç, Başkan Bahçeci'nin nin kısa zamanda haya

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci'yi makamında ziyaret etti. Dinç, Başkan Bahçeci'nin nin kısa zamanda hayata geçirdiği projeleri ve devam eden projeleri yerinde gezdi.

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Kırşehir'de yapımı tamamlanan Katı Atık Bertaraf Tesisi, Katı Su Arıtma Tesisi ve yapımı büyük bir hızla devam eden Yeni Pazar Yeri'nde incelemelerde bulundu. İlk olarak katı atık bertaraf tesisi gezildi. Burada Kırşehir Belediye Başkanı Bahçeci, Dinç'e tamamlanan tesis hakkında bilgiler verdi.

Bahçeci, şunları söyledi: ''18.12.2009 yılında ihalesi yapılan, Gökşin İnşaat Gıda Elektrik Turizm Tekstil Bilişim Tüketim Malzemeleri Pazarlama Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. tarafından yapımı tamamlanan Katı Atık Bertaraf Tesisi ve Düzenli Depolama Tesisimiz, şu anda Kırşehir Belediyeleri Su ve Hizmet Birliği'nin üyesi olan 14 Belediyemizi içeriyor. Böylelikle biz sadece Kırşehir Merkez Belediyesi'nin değil, birliğe üye diğer 13 belediyenin de katı atıklarını bertaraf etmesi için 14 belediyeyi kapsayacak bir proje hayata geçirdik ve bölgemizin tamamının katı atığını bertaraf edeceğiz. Tabii ki katı atıklar, büyük bir çevre problemi. Kırşehir Belediyeleri Su ve Hizmet Birliği olarak yaptığımız bu proje ile 14 belediyenin çöpünü ayrıştırmak gerçekten büyük bir olay. Kırşehir il merkezine 9 kilometre uzaklıktaki Ekizağıl yolu üzerinde bulunan ve 45 hektarlık bir alana yapılan Katı Atık Bertaraf Tesisi' 550 bin m2 çöp depolama kapasitesine sahiptir.''

Katı Atık Bertaraf Tesisi'nde yapılan incelemeler sonrası iki başkan, sırasıyla Atık Su Arıtma Tesisi'ne yapımı devam edilen kapalı otopark ve pazar yeri gezdi. İki başkan daha sonra Kırşehir Belediyesi'ne geçti. Bahçeci, Başkan Dinç'e çeşitli hediyeler verdi.