Uzanların eski çiftliğinde yolu kapanıp elektriksiz kalan izciler, battaniyelerle ısınmaya çalıştı

İstanbul'dan kamp için Sakarya'nın Pamukova ilçesindeki Uzan ailesinin eski çiftliğine gelen 55 kişilik izci grubu, elektriklerin kesilmesi sebebiyle

İstanbul'dan kamp için Sakarya'nın Pamukova ilçesindeki Uzan ailesinin eski çiftliğine gelen 55 kişilik izci grubu, elektriklerin kesilmesi sebebiyle sıkıntılı saatler geçirdi. Yoğun kar ve tipi nedeniyle yolu kapanan çiftlikte yaklaşık 8 saat süreyle elektriksiz kalan öğrenciler, klimalar çalışmadığından battaniyelerle ısınmaya çalıştı.

İstanbul'un Üsküdar, Ümraniye, Kadıköy ve Maltepe ilçelerindeki çeşitli liselerde okuyan liseli öğrenciler, izci kampı için dün öğle saatlerinde Pamukova'ya bağlı Bakacak köyü mevkisinde bulunan, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından el konduktan sonra önce Çevre ve Orman Bakanlığı'na ardından da Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilen Uzanların eski çiftliğine geldi. Yaklaşık 55 öğrencinin bulunduğu kamp yaptığı çiftliğin elektrikleri bugün öğleden sonra kesildi. Isınma ve su ihtiyacının elektrikle sağlandığı çiftlikte yaşanan sorun üzerine kamp görevlileri, yetkililere durumu bildirdi. Kar ve tipi nedeniyle çiftliğin yolları kapandı. Bunun üzerine Sakarya İl Özel İdaresi'ne ait bir dozer, çiftliğin kapanan yolunu açmak için bölgeye gönderildi. Saatler süren kar küreme çalışmalarının ardından çiftliğin kapanan yolu açıldı. Sakarya Elektrik Dağıtım AŞ. (SEDAŞ) ekipleri, yolun açılmasının ardından çiftliğe gelerek sigortalardaki arızayı giderdi.

Uzun süre elektriksiz kalan çiftlikte öğrencilerin battaniyelerle ısınmaya çalıştıkları görüldü. Bu arada izcilerin bulunduğu çiftliğe ulaşmaya çalışan gazeteciler de kar ve tipi nedeniyle mahsur kaldı. Araçları kara saplanan vatandaşlar, kendi imkanlarıyla araçlarını kurtarmaya çalıştı.

Ümraniye 30 Ağustos Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı ve Ergin İzci Lideri Yunus Kurtuluş, gazetecilere yaptığı açıklamada, çiftliğe kış kampı için geldiklerini söyledi. Hazırlıklı geldikleri çiftlikte elektriklerin kesilmesi sonucu sıkıntılar yaşadıklarını kaydeden Kurtuluş; "Kar yağışına karşı tedbirli geldik. Kardan dolayı bir sıkıntımız olmadı. Ona göre erzağımız var. Ancak sıkıntımız elektrik kesintisinden sonra başladı. Elektrik 7-8 saat gelmeyince ısınmada ve suda sıkıntı yaşadık. Klimalar çalışmadığından öğrenciler battaniyelerle ısınmaya çalıştı. Öğrencilerin sağlık durumu iyi. Hastamız yok. Faaliyetlerimizde aksamalar oldu." dedi.

Kurtuluş, kampın yarın sona ereceğini ve otobüsle İstanbul'a döneceklerini belirtti.

Kamptaki öğrencilerden Aybuke Kaptanoğlu ise elektrikler kesildikten sonra klimaların çalışmaması sonucu üşüdüklerini ifade ederek, şöyle konuştu; "Yaklaşık 36 saattir buradayız. Elektrikler bugün öğleden sonra kesildi. Elektrik yok, su yok. 5 saattir donuyoruz. Gerekli önlemleri aldılar. Bazı şeyler yeterli gelmedi. Korktuk, ağladık."

Zeynep Çaçar isimli öğrenci de elektrik dışında sıkıntılarının olmadığını dile getirdi. Kampın eğlenceli geçtiğini vurgulayan Çaçar, elektriklerin kesilmesi sonucu battaniyelerle ısındıklarını söyledi.