Gazetecilerin İzmir'de dikili ağacı oldu

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İzmir'in Karşıyaka ilçesi Örnekköy mevkisinde, Basın Yayın ve Gazeteciler Hatıra Ormanı Anıtı'nı aç

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İzmir'in Karşıyaka ilçesi Örnekköy mevkisinde, Basın Yayın ve Gazeteciler Hatıra Ormanı Anıtı'nı açtı, ardından fidan dikti. Törende konuşan Arınç, başlatılan proje sayesinde gazetecilerin de artık dikili ağacı olduğunu söyledi.

Bakan Arınç, tören için Ankara'dan İzmir'e gelirken uçakta zor dakikalar geçirdiklerini anlattı. "Kar yağışı, rüzgâr var ama arkadaşlarımızla bugün yapacağımız dikim törenini ertelemek istemedik." diyen Arınç, Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM)'nün sekiz ilde "Basın Yayın Ormanı" oluşturduğunu, bunlardan birinin de İzmir'de bulunduğunu hatırlattı. Yarın da (12 Aralık) Manisa'da Celal Bayar Üniversitesi'ne yakın bir bölgede ağaçlandırma yapacaklarını belirten Bülent Arınç, "Buraya bin 500 ağaç dikiyoruz. Ağaç dikmek, hem insani bir görev hem inancımıza göre çok hayırlı bir iş. Peygamberimiz, bir hadis-i şerifinde, 'Hemen kıyametin kopacağını bilseniz bile elinizdeki fidanı mutlaka dikin.' diyor. Bu, çeşitli anlamlar verilebilecek, çok güzel bir söz." şeklinde konuştu.

Projenin önemine dikkat çeken Başbakan Yardımcısı, "İzmir'in seçilmiş olmasından dolayı Basın Yayın Genel Müdürümüz'ü de İzmir İl Müdürümüz'ü de bütün çalışanlarımızla birlikte tebrik ediyorum. Bir de bir anıt açtık; adlarına fidan dikilen, ağaç dikilen arkadaşlarımızın isimleri yazılı." açıklamasında bulundu. Arınç, bu ormanlar sayesinde gazetecilerin de artık dikili bir ağacı bulunduğunu dile getirdi. Basının, hayatın önemli bir parçası olduğunu vurgulayan Arınç, "Gözümüz, kulağımız, dilimiz olan basınımıza çok şey borçluyuz. Böyle anlamlı bir faaliyeti arkadaşlarımız gönüllü olarak yaptı." dedi.

Benzer faaliyetleri faaliyetleri Türkiye genelinde daha da artıracaklarını kaydeden Bakan Bülent Arınç, BYEGM'nin yerel medyaya yönelik önemli bir çalışma başlattığını vurguladı. Yerel medya mensuplarını, Türkiye'nin muhtelif yerlerine götüreceklerini kaydeden Arınç, şunları söyledi: "Fikirlerini karşılıklı konuşmak üzere bir kampanya olacak. Hüseyin Çelik'in Millî Eğitim Bakanlığı döneminde başlayan Gönül Köprüsü isimli bir proje vardı. Van'da okuyan öğrenciler İzmir'e geliyor, İzmir'i görüyorlardı. Yarın Manisa'dan gazeteci arkadaşlarımız, Şanlıurfa'yı ziyaret etmek üzere yola çıkacak. Basın yayın mensubu arkadaşlarımızın dostlukları pekişmiş olacak."

Basın Yayın Enformasyon İl Müdürü Selçuk Özdağ ise İzmir'deki medya mensuplarıyla 4 hektarlık alana bin 500 çam fidanı diktiklerini belirtti. Benzer bir çalışmanın Manisa, Aydın Kuşadası ve Muğla Marmaris'te de hayata geçirileceğini aktaran Özdağ, amaçlarının yeşil bir Türkiye oluşmasına katkıda bulunmak ve ağaç sevgisi aşılamak olduğunu ifade etti. Özdağ, Basın Yayın İl Müdürlüğünün BYEGM ile yerel gazeteciler gezi, inceleme ve mesleki değişim programı çerçevesinde Muğla'dan 27 ve Manisa'dan 25 olmak üzere toplam 52 yerel medya mensubunu, Manisa'dan Konya ve Şanlıurfa'ya götüreceklerini söyledi. Özdağ, "Yerel gazeteciler, ülkemizin tarihi ve coğrafi güzelliklerini, meslekdaşları ve şehirlerinin güzel insanlarıyla paylaşacak. İzmir, Muğla, Aydın ve Manisa'da yerel ve ulusal basın mensuplarının problem ve beklentilerini, çözüm önerilerini belirlemek gayesine yönelik bir anket çalışmamız da Ege ve Muğla üniversitelerinin öğretim üyeleri tarafından tamamlanmak üzere." dedi.

Konuşmaların ardından Bakan Bülent Arınç, anıtın açılışını yaptı ve kendi ismi verilen fidanı dikti.