Eskişehirspor Beşiktaş maçının özeti

Beşiktaş Eskişehirspor'dan 2 gol yedi taraftarın gazabından kurutlamadı. Eskişehirspor Beşiktaş maçının sonucu karşısında tepkisiz kalmayan taraftar Beşiktaş yönetimini eleştiri bombardumanına tuttu. İşte Eskişehirspor Beşiktaş maçının tüm ayrıntıları.

Eskişehirspor Beşiktaş maçının özeti
Eskişehir Beşiktaş maçı 2-0 Eskişehir’in üstünlüğü ile sona erdi. Süper Toto Süper Lig’in 16. hafta açılış maçı olan Eskişehirspor Beşiktaş maçı Beşiktaşlılar için büyük bir hüsranla sona erdi. Eskişehir Beşiktaş’ı 2-0 yenerek eski çıkışını yeniden yakalamada kararlı olduğunu gösterdi. İlk yarının son dakikalarında Guti’nin yediği kırmızı kart maçın gidişatını etkiledi. Eskişehirspor’un yıldızı Tello’nun yaptığı asist ise Beşiktaş’ı iyice sıkıntıya soktu.

Dün akşamki galibiyet ile Eskişehirspor güçlü rakibini 3 Ocak 1981'den sonra ilk kez mağlup ederek, 29 yıllık hasrete son verdi. Beşiktaş’ın teknik direktörü Bülent Uygun da ilk kez, çalıştırdığı bir takımla Beşiktaş'ı sahasında mağlup ederek bir ilki gerçekleştirmiş oldu.

Maçın sonucunu belirleyen golleri 61. dakikada Veysel Sarı ve 78. dakikada Sezer Öztürk kaydetti. Atılan gollerde asisti oyuna ikinci yarıda dahil olan eski Beşiktaşlı Rodrigo Tello gerçekleştirdi.

Bu galibiyetin ardından puanını 19'a yükselten Eskişehirspor yükselişte kararlı olduğunu göstermiş oldu. Beşiktaş 27 puanda kalarak zirve yarışında ağır bir yara aldı.

Spor Toto Süper Lig'in 17 haftası yani Süper Lig’in ilk yarısının son haftasında Beşiktaş cezası nedeniyle Gaziantepspor maçını tarafsız sahada, seyircisiz karşılaşacak.

ÖNEMLİ EKSİKLER VARDI

Eskişehirspor ile Beşiktaş arasında oynanan zorlu lig mücadelesinde iki takımın da eksikleri maçın öne çıkan noktalarından oldu. Eskişehirspor'da Koray ve Volkan sakatlıkları nedeniyle, Pele ise diş ağrısından dolayı forma giyemedi.

Beşiktaş'ta sakatlıkları bulunan Quaresma, Bobo, Nobre, Ferrari, Rüştü Reçber, Ekrem Dağ, Nihat Kahveci ve Onur Bayramoğlu'nun yanı sıra izinli olan Fatih Tekke ve Yusuf Şimşek ile maç eksiği olan Rıdvan Şimşek Eskişehirspor deplasmanında siyah-beyazlı takımı yalnız bıraktı.

İLK ATAK BEŞİKTAŞ'TAN, POZİSYON ESKİŞEHİRSPOR'DAN

Maça ilk düdükle birlikte Beşiktaş başlarken, net pozisyona Eskişehirspor girdi. Siyah-beyazlıların kullandığı korner sonrasında ev sahibi Eskişehirspor kontratak geliştirdi. Hızlı bir şekilde yarı sahayı geçen kırmızı-siyahlılarda Sezer sağ kanattan ceza sahasına ortasını yaptı. Kale sahasının hemen önünde bomboş durumda olan Batuhan'în volesi üstten dışarıya gitti ve maçın ilk ciddi gol pozisyonunu sonuçsuz kalmış oldu.

BURHAN KARŞI KARŞIYA...


İlk dakikalarda Eskişehirspor güçlü rakibi karşısında daha istekli bir oyun sergilerken, Beşiktaş savunma ve orta sahayı kalabalık tutarak kalesinde pozisyon vermeme derdindeydi. Ancak Beşiktaş'ın bu anlayışı ilk bölümde pek fazla etkili olmadı. Maçın 7. dakikasında Diego'nun savunma arkasına attığı uzun topta Burhan, Cenk ile karşı karşıya kaldı fakat bu pozisyonda kırmızı-siyahlı futbolcu topu dışarı atınca bir fırsat daha sonuçsuz kaldı.

BEŞİKTAŞ'TA YİNE GUTİ SAHNEDE


Eskişehirspor'un tehlikeli ataklarından sonra Beşiktaş topun kontrolünü eline aldı ve rakibini üzerine çekmeye çalıştı. Beşiktaş'ın topa hakim olduğu bölümde Eskişehirspor çok adamla savunmada kalmayı tercih ederken, siyah-beyazlı takım ilk ciddi gol pozisyonunu Guti-Ali Kuçik paslaşmasıyla buldu. İlk yarının 18. dakikasında Guti'nin pasında Ali Kuçik topla buluştu. Genç fubolcu uygun durumda topu dışarı atarak fırsatı değerlendiremedi.

Beşiktaş, Eskişehirspor deplasmanında ikinci net pozisyonunu bir duran topla buldu. Karşılaşmanın 28. dakikasında Guti'nin sağ kanatta yerde kaldı ve Bünyamin Gezer faul düdüğünü çaldı. İspanyol futbolcu Guti'nin kullandığı serbest vuruşta Necip arka direkte kafayı vurdu ama kaleci Ivesa iyi refleksle gol izin vermedi.

GUTİ KIRMIZI KARTLA OYUN DIŞI!


Zorlu karşılaşma orta saha mücadelesi şeklinde devam ederken; 28. dakikada ilk sarı kartını gören Beşiktaş'ın İspanyol yıldızı Guti Hernandez, on dakika sonra ikinci sarı kartırnı görerek takımını 10 kişi bıraktı.

İlk sarı kartını yaptığı faul sonrasında gören Guti, ikinci sarı kartını yaptığı itiraz sonrasında gördü ve takımını zorlu deplasmanda bir kişi eksik bıraktı. Beşiktaş'ın 10 kişi kalmasının hemen ardından Eskişehirspor rakip kalede oldukça net bir gol pozisyonunda daha girdi. Bu pozisyonda Erkan topu dışarı attınca bir başka gol pozisyonu daha sonuçsuz kaldı ve ilk 45 dakika golsüz beraberlikle sona erdi.

SCHUSTER'DEN OYUNA MÜDAHALE

Maçta 10 kişi kalan Beşiktaş'ta, ikinci yarı başlarken teknik direktör Bernd Schuster oyuncu değişikliğien gitti. Alman teknik adam ikinci 45 dakika başlarken genç futbolcu Ali Kuçik'i oyundan almayı tercih etti. Ali'nin yerine oyuna Erhan Güven girdi. Bu değişiklikten sonra Erhsan sağ beke geçerken, Hilbert sağ açıkta görev yaptı.

HOLOSKO YİNE ATTI AMA...

Değişiklikle birlikte ikinci yarıya başlayan Beşiktaş'ta, Hilbert'in de ileriye dönük oynamasıyla Guti'nin yokluğu kapatılmaya çalışıldı. Bu anlayışla gol arayan siyah-beyazlılar 51. dakikada topu Eskişehirspor ağlarına gönderdi. Hilbert'in pasında Ivesa ile karşı karşıya kalan son haftaların formda ismi Holosko topu ağlara gönderdi ancak bu gol ofsayt gerekçesiyler değer kazanmadı.

DUVAR ÖRMEK BÖYLE BİR ŞEY OLSA GEREK!

Beşiktaş bir kişi eksik kaldığı mücadelede bir türlü istediği pozisyonlara giremezken, Eskişehirspor net pozisyonları değerlendiremedi. Karşılaşmanın 58. dakikasında kırmızı-siyahlı takım arka arkaya tam üç kez girdiği net fırsatta topu ağlara gönderemedi. İlk olarak kaleci Cenk'ten sıyrılan Burhan top kaleye gönderdi fakat Ersan bu şutu çizgiden çıkardı. Sonrasında Batuhan'ın şutunda kalesini gole kapatan Cenk, Burhan'ın şutunu da köşeden çelerek takımını ayakta tutmaya çalıştı.

BEŞİKTAŞ DAHA FAZLA DAYANAMADI!

Eskişehirspor'un Beşiktaş kalesinde baskıyı arttırdığı dakikalarda siyahlı-beyazlı takımın savunması sonunda çatlak verdi ve ev sahibi zorlu rakibi karşısında öne geçmeyi başardı. 61. dakikada serbest vuruşu kırmızı-siyahlı ekip hızlı kullandı ve eski bir Beşiktaşlı Tello'nun pasında Veysel ceza sahası içi, sağ çaprazında topla buluştu. Necip'in rakibini kaçırmasının sonucunda Veysel sağ çaprazdan sert ve düzgün bir vuruş yaparak meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu.

TELLO'DAN BİR HARİKA PAS DAHA VE...

Zorlu deplasmanda 10 kişi kalmasının da faturasını ağır bir şekilde ödeyen Beşiktaş, geri düştükten sonra savunma güvenliğini elden bırakıp rakip kalede gol aramaya başladı. Eskişehirspor bu dakikalarda Beşiktaşlı futbolculara geçit vermezken, ani geliştirdiği bir atakta da ikinci golü buldu. İlk golün asistini yapan Tello'nun uzun pasında Sezer savunm arkasına sarktı. Sezer sağ çaprazdan yaptığı vuruşta kaleci Cenk'in yanından topu ağlara göndererek, Eskişehirspor'u güçlü rakibi karşısında 2-0 öne geçirdi.

Karşılaşmanın geri kalan bölümünde Beşiktaş, Eskişehirspor kalesine gol ve goller bulabilmek için ataklar yapsada, ev sahibi taraftarının da desteğiyle kalesinde pek fazla açık vermedi. Bünyamin Gezer'in çalan son düdüğüyle birlikte ise Eskişehirspor, güçlü rakibi Beşiktaş'a 2-0'lık galibiyetle zirve yolunda ağır bir mağlubiyet tattırmış oldu.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)


2. dakikada Sezer'in ceza alanına yaptığı ortada topla buluşan Batuhan'ın vuruşunda, meşin yuvarlak üstten auta çıktı.
8. dakikada Diego'nun pasında ceza sahasında topla buluşan Burhan'ın şutunda, meşin yuvarlak auta çıktı.
28. dakikada Guti'nin ceza sahası içine yaptığı ortada topla buluşan Necip'in kafa vuruşunda kaleci Ivesa, meşin yuvarlağı önledi. Ceza sahası içinde kalan topu Eskişehirspor defansı uzaklaştırdı.
39. dakikada topla buluşan Burhan, meşin yuvarlağı ceza sahasındaki Erkan ile buluşturdu. Kaleciyle karşı karşıya kalan Erkan'ın vuruşunda top üstten auta çıktı.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)

58. dakikada ceza sahası içinde topla buluşan Burhan, kaleci Cenk'i geçti. Burhan'ın şutunda Erhan kale çizgisi üzerinden meşin yuvarlağı uzaklaştırdı. Aynı pozisyonun devamında Erkan'ın şutunda, bu kez kaleci Cenk meşin yuvarlağı önledi. Burhan'ın ortasında topla buluşan Batuhan'ın şutunda, kaleci Cenk ikinci kez meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.
61. dakikada Burhan'ın pasında topla buluşan Veysel'in şutunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 1-0
78. dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Tello'nun pasında Sezer, meşin yuvarlağı ağlarla buluştu: 2-0

Stat: Atatürk

Hakemler: Bünyamin Gezer, Baki Tuncay Akkın, Serkan Malkoç
Eskişehirspor: Ivesa, Sezgin, Veysel (Dk. 79 Serdar), Nadareviç, Diego, Bülent Ertuğrul (Dk. 60 Tello), Burhan, Alper, Erkan, Sezer (Dk. 85 Doğa), Batuhan
Beşiktaş: Cenk, Hilbert, Guti, Necip, İbrahim Üzülmez, İbrahim Toraman, Ersan, Holosko, Ernst, Ali (Dk. 46 Erhan), Aurelio
Goller: Dk. 61 Veysel, Dk. 78 Sezer (Eskişehirspor)
Kırmızı kart: Dk. 38 Guti (Beşiktaş)
Sarı kartlar: Dk. 42 Erkan (Eskişehirspor), Dk. 23 Necip (Beşiktaş)