Uü Veteriner Fakültesi Ab Vizesi Aldı

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Veteriner Fakültesi, Avrupa Veteriner Eğitim Kurumları Birliği (EAEVE) tarafından akredite edildi.

Uü Veteriner Fakültesi Ab Vizesi Aldı
UÜ Veteriner Fakültesi, Türkiye'deki 17 veteriner fakültesi arasında Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nden sonra akredite olan ikinci kurum oldu. UÜ Veteriner Fakültesi, veteriner hekimlik eğitimini ve hizmet kalitesini daha yüksek standartlara ulaştırabilmek için Avrupa Birliği kriterlerine uygunluk seviyesini belirlemek üzere, 2004 yılında Avrupa Veteriner Eğitim Kurumları Birliği'ne (EAEVE) başvurdu. EAEVE uzmanları, UÜ Veteriner Fakültesi'nde verilen eğitimin AB mevzuatında belirlenen standartlara ne derecede uyduğunu inceleyip rapor etti. Uzmanlar grubu tarafından hazırlanan rapor daha sonra fakülteye gönderildi. Yoğun bir çalışmayla raporda belirtilen eksiklerini gideren Veteriner Fakültesi, 2008 yılında yeni bir ziyaret talebinde bulundu. Gelen ikinci heyet de bazı eksikler tespit etti ve fakülte şartlı olarak akredite edildi. Veteriner Fakültesi, eksiklerini tamamlayarak, 2010 yılında tekrar başvurdu. Avrupa Veteriner Federasyonu'ndan Belçikalı Dr. Marc Janssens ile İngiltere'den Dr. John Williams Veteriner Fakültesi'ne gelerek denetlemeler yaptı ve raporlarını EAEVE başkanlığına sundu. Viyana'da yapılan ECOVE toplantısında ise UÜ Veteriner Fakültesi'nin akreditasyonu onaylandı.
Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Ogan, ülkemizde bulunan 17 veteriner fakültesi arasında UÜ Veteriner Fakültesi'nin, Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nin ardından ikinci akredite edilen kurum olduğunu bildirdi. AB seviyesinde verilen veteriner eğitimini yüksek bir standarda ulaştırmayı ve diplomaların serbest dolaşımını amaçlayan akreditasyon, Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nden mezun olanların Avrupa'da mesleki olarak bir sıkıntı yaşamayacakları anlamına geliyor.
EAEVE kriterlerine göre akreditasyon 10 yıllık periyotlarda yenileniyor. Avrupa bünyesinde EAEVE'ye üye olan 116 veteriner eğitim kurumu arasında kurumsal anlamda akredite olan 47 veteriner eğitim kurumu bunuyor. Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi de akredite olarak Ankara, Alfort, Barcelona, Bari, Berlin, Bologna, Bristol, Brno, Bucharest, Budapest, BURSA, Cambridge, Cluj-Napoca, Copenhagen, Cordoba, Dublin, Edinburg, Ghent, Giessen, Glasgow, Hanover, Helsinki, Las Palmas, Leipzig, Liege, Lisbon, Liverpool, London, Lublin, Lugo, Lyon, Madrid, Münich, Murcia, Nantes, Olsztyn, Oslo, Padua, Perugia, Tartu, Thessaloniki, Uppsala, Utrecht, VetSuisse, Vienna, Zaragoza, ve Zagreb veteriner eğitim kurumları arasında yerini aldı.