TARSİM, Karaman'da 340 bin TL hasar tazminatı ödedi

Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) Karaman'da 2010 yılında doğal riskler sonucu, bitkisel ürünleri hasar gören üreticilere 340 bin TL ödeme yaptı.

S

Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) Karaman'da 2010 yılında doğal riskler sonucu, bitkisel ürünleri hasar gören üreticilere 340 bin TL ödeme yaptı.

Söz konusu ödemeler nedeniyle Karaman İl Tarım Müdürlüğü'nde yapılan Temsili Hasar Ödeme ve Çek Verme Töreni'ne Karaman İl Tarım Müdürü Hikmet Doğru, Merkez Ziraat Odası Başkanı E. Ercüment Yılmaz, TARSİM Adana Bölge Koordinatörü İrfan Alkaş, Koordinatör Yardımcısı Namık Kemal Cengizoğlu ile Elma Üreticileri Birliği Başkanı Ahmet Yıldız ve üreticiler katıldı.

Karaman İl Tarım Müdürü Hikmet Doğru, Tarım Sigortaları Kanunu'nun Tarımsal üretimde en etkin risk yönetim araçlarından biri olan sigorta sisteminin ülkemizde de başlatılabilmesi amacıyla çıkartıldığını belirterek, "Devlet destekli olarak yürütülen Tarım Sigortaları işlemleri hâlihazırda bitkisel ürün, sera, büyükbaş hayvan, su ürünleri ve kümes hayvanları konularında hizmet vermekte ve teminat kapsamına alınacak riskler, ürünler, bölgeler ve devlet desteği her yıl Bakanlar Kurulu Kararları ile belirlenmektedir." dedi.

TARSİM tarafından Karaman'da üreticilere 340 bin TL' lik ödeme yapıldığını söyleyen Doğru, tarımsal üretimin devamının ve çiftçilerin gelirindeki istikrarın sağlanabilmesi açısından son derece önemli olan Tarım Sigortaları Sistemi'nin yaygınlaştırılması için çalıştıklarını kaydetti. Tarım teşkilatı olarak eğitim-yayım ve enformasyon faaliyetlerinde tarım sigrtası konusuna ağırlık verdiklerini ifade ederek, sigortalılık oranını arttırmak amacıyla üreticinin koşullarına ve ihtiyaçlarına yönelik çalışmaların koordineli bir şekilde devam ettiğini belirtti.