Prof. Dr. Sabahattin Zaim Sempozyumu Yarın Gerçekleştirilecek

İstanbul'da 3.'sü düzenlenecek olan Prof. Dr. Sabahattin Zaim sempozyumunda, "İslam Ekonomisi 2010" ödülü de sahibini bulacak.

Ekonomi duayeni Prof. Dr. Sabahattin Zaim adına her yıl farklı bir konuda düzenlenen sempozyumların üçüncüsü, "İslam, Ekonomi ve Yönetim" temasıyla yarın Topkapı Eresin Otel'de gerçekleştiriliyor. Sempozyumda, "İslam Ekonomisi 2010'' ödülü de verilecek.
İstanbul İktisatçılar Derneği (IKDER) ve dernek bünyesinde kurulan Prof. Dr. Sabahattin Zaim Araştırma Merkezi (SEZAM), Prof. Dr. Sabahattin Zaim'in adına atfedilen ve her yıl "İslam ekonomisi" alanında farklı bir konuda ele alınan sempozyumların üçüncüsünü düzenliyor.
IKDER adına Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Zaim ailesi adına Prof. Dr. A. Halim Zaim ile hocanın talebelerinden olan ve bir dönem Tarım ve Köyişleri Bakanlığı da yapan, halen milletvekili olarak görevde bulunan Prof. Dr. Sami Güçlü ve Prof. Dr. Mete Doğruer de birer açılış konuşması yapacak.
IKDER tarafindan bu yıl ilk kez "Prof. Dr. Sabahattin Zaim İslam Ekonomisi Ödülü" de sahibini bulacak. Ödül, sempozyumun öğleden sonraki oturumunda Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş tarafindan Prof. Dr.
Sabri Orman'a takdim edilecek. İslam ekonomisinden bahsedildiğinde, hem ulusal hem de uluslararası camiada ilk akla gelen kişilerden biri olan Prof. Dr. Sabahattin Zaim, bu alandaki yayınlariyla ve yetiştirdiği öğrencileriyle kendisinden sonra da bu konuya olan ilginin artarak devam edeceğini gösteriyor.