Düzce 2011 Nüfus Ve Konut Sayımı Pilot Uygulamasında

Düzce Vali Vasip Şahin, 2011 Nüfus ve Konut Sayımı Pilot Uygulaması kapsamında Düzce'de hane bazında yüz yüze görüşmeler yapılarak istatistiki verilerin elde edileceğini söyledi.

Düzce 2011 Nüfus Ve Konut Sayımı Pilot Uygulamasında
2011 Nüfus ve Konut Sayımı Pilot Uygulaması Düzce İli Değerlendirme toplantısı Düzce Valisi Vasip Şahin Başkanlığında yapıldı. "2011 yılı Nüfus ve Konut Sayımı Pilot Çalışmasının sonuçlarını değerlendirmek üzere yapılan toplantıda konuşan Vali Şahin, konut ve nüfus sayılarının nasıl yapılacağının gözden geçirileceğini aktardı.
Şahin, 2007-2011 Resmi İstatistik Programı kapsamında idari kayıtlara dayalı olarak yapılacak 2011 Nüfus ve Konut Sayımındaki amacın ülke sınırları içerisinde ikamet eden nüfusun il, ilçe ve köy olmak üzere en küçük coğrafi birim bazında demografik, sosyal ve ekonomik nitelikleri ile konutlara ilişkin bilgilerin elde edilmesi olduğunu kaydetti.
Vali Şahin, Türkiye'nin Avrupa Birliğine aday ülke olmasından dolayı sayımın 2011 yılına alındığını belirterek, "Türkiye'de nüfus ve konut sayımının 2010 yılında yapılmasının planlanmış ancak Avrupa Birliği Nüfus ve Konut Sayımı Yönetmeliği kapsamında üye ülkelerin nüfus sayımlarını 2011 yılında yapmaları zorunluluğu göz önünde bulundurularak AB'ne aday ülke olmamız nedeniyle 2011 yılında yapılmasına karar verilmiştir" dedi.
Tüm Türkiye genelinde, organizasyonu gerçekleştirmek üzere İl ve İlçe Yürütme Komiteleri, sayım büroları ve veri giriş büroları oluşturulacağını, sayımın alan uygulamasının ise TÜİK Merkez ve Bölge teşkilatları tarafından yapılacağını belirten Şahin, "Sayım bölgesi ayrımında tüm adresler kontrol edilerek, içinde insan yaşayan adreslerde yüz yüze görüşme yöntemiyle soru kağıdı uygulanarak tam sayım yapılacaktır. Bu soru kağıdı ile nüfusun kişisel nitelik bilgileri, daimi ikametgah, göç, istihdam, özürlülük, doğurganlık durumları ile yaşadıkları bina ve konut niteliklerine ilişkin bilgiler derlenecektir" diye konuştu.
2011 Nüfus ve Konut Sayımının, Ulusal Adres Veri Tabanı ve Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi kayıtları kullanılarak yapılacağına dikkat çeken Vali Şahin, "Bu nedenle sağlıklı bir nüfus sayımı yapılabilmesi bu kayıtların güncel olması ile yakından ilişkilidir. 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu ve Adres ve Numaralamaya ilişkin yönetmelik uyarınca adresle ilgili güncellemeler belediye/özel idarelerince, nüfus ile ilgili güncellemeler ise il/ilçe nüfus müdürlükleri tarafından gerçekleştirebilmektedir" dedi.
Vali Şahin Belediyelerin il ve ilçe merkezlerinde, İl Özel İdaresinin köy yerleşim yerlerinde levhalama ve numaralama güncelleme çalışmalarını nüfus sayımı öncesinde tamamlamalarının büyük önem taşıdığını ifade ederek "Bu çalışmaların ve 2011 yılında yapılacak olan Nüfus ve Konut Sayımının şimdiden hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.
Kaymakamlar ve Belediye Başkanlarından konuya hassasiyet göstermelerini isteyen Şahin, modern çağda istatistik bilgilerin birçok şeyin alt yapısını oluşturduğuna dikkat çekti.
Ardından, TÜİK Kocaeli Bölge Müdürü Şemsettin Özcan toplantıda Genel Nüfus Sayımları, Adrese Dayalı Nüfus kayıt Sistemi, 2011 nüfus Sayımı, Pilot Uygulama ve Düzce İlindeki Pilot Uygulama sonuçları ile ilgili konularda sunumlarını gerçekleştirdi.
Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali Yardımcısı İlhan Turgut, Belediye Başkanları, İlçe Kaymakamları ile TÜİK Kocaeli Bölge Müdürü Şemsettin Özcan, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Hüsamettin Erkınay, TÜİK Kocaeli Bölge Müdürlüğü'nden sosyal Araştırmalar Grup Sorumlusu Ayşe Metin ve İstatistikçi Olgun Kamil Dülger katıldı.