Bulgar Kep Partisi Eski Liderine Silahlı Saldırı

Bulgaristan'da Kalkınma ve Eşitlik Partisi'nin (KEP) kurucularından Doç. Dr. Bedri Şefik, Bakırköy'de evinin bulunduğu sitenin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu yaralandı.

Bulgar Kep Partisi Eski Liderine Silahlı Saldırı
Bulgaristan'da azınlıktaki sosyalist ve laik blokta yer alan KEP'in kurucularından ve partinin eski genel başkanlarından Doç. DR. Şefik, evinin yer aldığı Florya Yeşilyurt Caddesi 20 numara üzerinde bulunan sitenin önünde gece saat 00.00 sıralarında kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce aracından indiği sırada kurşun yağmuruna tutuldu. Site girişindeki çöp konteynerlerinin arkasına saklanarak kurşunlardan korunmaya çalışan Şefik, açılan ateş sonucu sağ ayak ve baldırı ile sağ eline isabet eden üç
kurşunla yaralandı. Bölgede bulunan görgü tanıklarının yardımı ile hususi bir otomobille Sefaköy'deki Özel Doğan Hastanesi'ne kaldırılan eski Bulgar siyasetçinin, hemen ameliyata alındığı kaydedildi. Hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenilen Bedri Şefik'in tedavisinin sürdüğü bildirildi.
Şefik için Bulgaristan'da 2006 yılında 3 milyon euro dolayında yolsuzluk ve dolandırıcılık yaptığı gerekçesi ile Sofya yönetimince 2007'de hakkında Kırmızı Bültenle arama kararı çıkarılmıştı. Kalkınma ve Eşitlik Partisi eski Lideri Bedri Şefik, Ukrayna'dan aldığı mısır, arpa ve çavdarı sahte evraklarla bir Avrupa ülkesinden Türkiye'ye düşük beyanlarla soktuğu iddiasıyla İstanbul Gümrüğü'nde, beraberindeki 7 adamıyla birlikte İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına
alınmış, çıkarıldığı mahkemece toplam 30 milyon Türk lirası para cezası kesilmişti. Eski siyasetçinin, kaldırıldığı hastanedeki tedavisinin sürdüğü kaydedildi.
Silahlı saldırı ile ilgili geniş çaplı soruşturma başlatan İstanbul polisi, olayı gerçekleştiren faillerin yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.