Marmaris'te esnaf kreşi yapılıyor

Marmaris Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı tarafından, 110 çocuk kapasiteli kreş yapılıyor. Oda, sekiz ay kadar önce İnci Heykeli yanında bulunan

Marmaris Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı tarafından, 110 çocuk kapasiteli kreş yapılıyor. Oda, sekiz ay kadar önce İnci Heykeli yanında bulunan ve gerçek değeri 1 milyon 500 bin lira olan arsayı 762 bin liraya alarak inşaata başladı. Yaklaşık 6 ayda tamamlanacak kreşe, arsa sahibi Düriye Vasfiye Göncü'nün isminin verileceği belirtildi.

Marmaris Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Şükrü Ayyıldız, ''Üyelerimizin sıkıntılarından biri olan çocuklarının veya torunlarının sağlıklı ortamlarda büyümesi ve işlerinden kalmamaları için böyle bir kreşi hediye ediyoruz. Kreşte, 6 yaş grubu çocuklara da ilköğretime hazırlık eğitimi verilecek.'' dedi. Ayyıldız, ayrıca diğer kreşlere örnek olacak bir uygulama olan hemşire hizmeti de bulunacağını, böylece çocukların her türlü rahatsızlığının yakından takip edilebileceğini belirtti. Oda Başkanı Ayyıldız, ''Muğla ve ilçelerinde ilk ve tek olmasının yanında Türkiye'de de ilk olacak bir esnaf kreşi faaliyete geçiriyoruz. Kreşimiz, bin metrekarelik bahçesiyle çocukların her türlü oyun ihtiyacını da karşılayacak." şeklinde konuştu.

Şükrü Ayyıldız, kreş fikrinin 15 yıl önce ortaya çıktığını vurgulayarak şunları söyledi: ''Bundan 15 yıl önce esnaflarımızdan birisinin, üç günlük bebeğini işyerine götürürek orada bakmaya çalışması sonucu bu karar alındı. Bu vatandaşımız, çocuğunu bırakacak yeri olmadığından ve kreş fiyatları da pahalı olduğundan çaresiz kalmıştı. Kreşimizin açılışını, 15 yıl önceki o çocuk yapacak."