İlköğretim öğrencilerine 10 bin adet diş macunu ve diş fırçası

Sarıyer Belediyesi, "22-27 Kasım Ağız ve Diş Sağlığı Haftası" kapsamında ilçe sınırları dahilindeki ilköğretim okullarında 10 bin adet diş macunu ve diş fırçası dağıtmaya başladı.

İlköğretim öğrencilerine 10 bin adet diş macunu ve diş fırçası
Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in katılımıyla başlatılan kampanyada ilk olarak Baltalimanı Hacı Mehmet Şalgamcı İlköğretim Okulu öğrencilerine diş macunu ve diş fırçası dağıtıldı.

İlköğretim okulundaki öğrencilerle bir araya gelen Belediye Başkanı Şükrü Genç, çocuklara eğitimlerinin yanı sıra sağlıklarını ilgilendiren konularda da destek olmak için her fırsatta mesai harcadıklarını belirterek, “Ağız ve diş sağlığı da bu konulardan biri. Bu kampanya ile Sarıyer sınırları içinde 10 bin çocuğumuza ulaşmış olacağız” dedi.

Sarıyer’deki ilköğretim okullarının anasınıfı, 1-2 ve 3'üncü sınıflarını kapsayan kampanya ile çocuklarda ağız ve diş sağlığı bilincinin artırılması da hedefleniyor.

Kampanya ile öğrencilere diş fırçası ve macunu dağıtımının yanı sıra diş hekimleri vasıtasıyla temel diş bakımı ile dişlerin nasıl fırçalanması gerektiği konusundaki teknikler uygulamalı olarak anlatılıyor.

Diş fırçası ve macunlarını Başkan Şükrü Genç’in elinden alan çocuklar, kampanyayı düzenleyenlere koro halinde söyledikleri şarklılarla teşekkür ettiler.

Hacı Mehmet Şalgamcı İlköğretim Okulu’nun konferans salonunda gerçekleştirilen etkinliğe, Başkan Şükrü Genç’in yanı Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Şinasi Yalçın, Sarıyer Belediye Meclis Başkan Vekili Adnan Ayber, Belediye Meclis Üyesi Hacı Mehmet Bayraktar, Sarıyer Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Saadet Göne, Sarıyer Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (SAGEM) Koordinatörü Rıza Öztürk, Baltalimanı Muhtarı Ali Haydar Aslan, okul müdürü ve öğretmenler
katıldı.

Kampanya kapsamında, daha sonra Çayırbaşı’ndaki Atatürk İlköğretim Okulu’na geçilerek buradaki öğrencilere de diş fırçası ve diş macunu dağıtıldı.