Alman NRW International Genel Müdürü Shcmitz: Yenilebilir enerji kaynakları revaçta

NRW International Genel Müdürü Almut Shcmitz, yenilebilir enerji kaynaklarının revaçta olduğunu söyledi. Shcmitz, kömürün artan masrafı, ithal edilen

NRW International Genel Müdürü Almut Shcmitz, yenilebilir enerji kaynaklarının revaçta olduğunu söyledi. Shcmitz, kömürün artan masrafı, ithal edilen petrol ve gaz, aynı zamanda iklim değişimine etkisinin, enerji şirketlerini ve tüketicileri yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelttiğini belirtti.

Bursa'da düzenlenen 8. Ulusal Temiz Enerji Günleri Sempozyum ve Fuarı kapsamında düzenlenen 'Dünyada ve Türkiye'de Enerjinin Geleceği' konulu panele konuşmacı olarak katılan NRW International Genel Müdürü Almut Shcmitz, güneş ve rüzgar enerjisi santrallerinin kurulmasına ihtiyaç olduğunu söyledi. Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinin endüstri alanında 'Almanya'nın kalbi' olduğunu belirten Shcmitz, Kuzey Ren-Vestfalya'da enerji alanında yenilebilir enerji yatırımlarına 20 yıl önce başlandığını dile getirdi.

Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde yenilenebilir enerji desteklenmesi için teşvik programları ve danışmanlık hizmetlerinin verildiğini kaydeden Shcmitz, destekler kapsamında 'Kuzey Ren-Vestfalya Enerji Okulu' projesi ile bin 100'ü aşkın okulun, sundukları olanaklardan faydalandığını, Kuzey Ren-Vestfalya bölgesindeki 103 belediyenin de European Energy Award (Avrupa Enerji Ödülü) enerji yönetimi sürecine iştirak ettiğini açıkladı.

Shcmitz, temiz enerjinin Alman enerji tüketimindeki payıyla ilgili olarak, "2009 yılında tüm Alman enerji tüketiminin yaklaşık yüzde 16'sı ve tüm enerji tüketiminin yüzde 10'u yenilenebilir enerjiden oluşmuştur." dedi.

Shcmitz, 2008 yılında Uluslararası Ekonomi Forumu (IWR) tarafından yapılan bir araştırmayı paylaşarak, şunları söyledi: "Yenilenebilir enerji alanında yaklaşık 22 bin 400 çalışan, 3 bin 200 civarında şirkette yaklaşık olarak 6,6 milyar Euro kazanılmış, ayrıca ülke çapında 2008 yılında yenilenebilir enerji ile yaklaşık olarak 30,7 milyar Euro ciro elde edilerek, 280 bin kişinin istihdamı güvence altına alınmıştır."