Uyuşturucu Ticareti İddiasına Beraat

Samsun'da ihbar üzerine bir otomobilde yapılan aramada 7 ayrı paket içinde esrarla yakalandıktan sonra uyuşturucu ticareti suçlarından tutuklanan 2 kişi, yargılandıkları mahkemede beraat etti.

Edinilen bilgiye göre, Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ekipleri, ihbar üzerine yaklaşık 2 ay önce Atakum ilçesi Mimar Sinan Mahallesi'nde bir otomobili takibe aldı. Otomobilde yapılan aramada 7 ayrı paket içinde yaklaşık 450 gram esrar maddesi ele geçirildi. Olayla ilgili Adem M. (27) ile Murat G. (26), uyuşturucu ticareti suçlarından tutuklandı. Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün hakim karşısına çıkan zanlılar,
haklarındaki suçlamaları kabul etmedi. Adem M.'nin avukatı, müvekkilinin uyuşturucu ticareti yapmadığını, ele geçen esrarı satmak için değil, 4 ayrı arkadaşın kendileri içmek amacıyla paylaşmak için paketlendiğini ileri sürdü. Mahkeme heyeti Adem M. ile Murat G.'nin "Uyuşturucu" ticareti suçlarından beraatlerine, uyuşturucu madde kullanmak suçlarından ise tedavi olmalarına karar verdi. Ceza almayan Adem M. ile Murat G.'nin tahliyesine karar verildi.