Kayseri'de SGK'nın iki merkezi daha hizmete başlayacak

Kayseri Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü'ne bağlı olarak hizmet verecek olan Kocasinan ve Erciyes Sosyal Güvenlik merkezleri 22 Kasım'da hizmet vermeye ba

Kayseri Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü'ne bağlı olarak hizmet verecek olan Kocasinan ve Erciyes Sosyal Güvenlik merkezleri 22 Kasım'da hizmet vermeye başlayacak.

Kayseri Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Mehmet Kır, yaptığı yazılı açıklamada, yeni hizmet merkezleri ile ilgili bilgiler verdi.

Sosyal Güvenlik merkezlerinin son halkaları olan 2 merkezin açılışı ile önemli bir boşluğun doldurulacağını belirten, Kır, merkezlerle birlikte il merkezinde hizmet veren Sosyal Güvenlik Merkezi sayısının 3'e çıkacağını kaydetti.

Melikgazi ve Kocasinan Merkez müdürlüklerinin büyük ölçekli merkez müdürlükleri olduğunu ve tahsis işlemleri dahil sosyal güvenlik kapsamındaki tüm işlemleri yapacağını ifade eden Kır, "Kayseri İl Müdürlüğü hizmet binasında Melikgazi Sosyal Güvenlik Merkezi hizmet vermeye devam edecek. Yeni hizmet binasının tespiti ve temininden sonra İl Müdürlüğü fiilen bu hizmet binasından taşınacak. Eski Bağ-Kur hizmet binasında ise yapılan tadilat ve restore çalışmalarının ardından Kocasinan Sosyal Güvenlik Merkezi hizmet vermeye başlayacak. Kocasinan Sosyal Güvenlik Merkezi'nin fiilen hizmet vermeye başlamasının ardından Kocasinan ilçesi dahil Yeşilhisar, İncesu, Özvatan, Felahiye, Sarıoğlan ilçelerimize de bu merkezden hizmet verilecek. Melikgazi Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüğü, Melikgazi ilçesi ile birlikte (Organize Sanayi Bölgesi hariç) Hacılar, Tomarza ve Akkışla ilçelerimizdeki tüm işlemleri yapacaktır." dedi.

Emeklilik talebinde bulunan (4/a–4/b) sigortalıların sicil numaralarının son rakamının tek olan sigortalıların emeklilik işlemlerinin Melikgazi Sosyal Güvenlik Merkezi'nde yapılacağını bildiren Kır, sigorta sicil numarasının son rakamı çift olan sigortalıların işlemlerinin ise Kocasinan Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüğü'nce yapılacağını ifade etti.

Melikgazi Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüğü'nün sosyal güvenlik anlaşması olan ülkelerden Almanya'da çalışanların, kısa vadeli sigortalar, borçlanma ve emekli işlemlerini yapacağını aktaran Kır, "Diğer sosyal güvenlik anlaşması olan ülkelerde çalışan işçilerimizin kısa vadeli sigorta, borçlanma ve emekli işlemleri Kocasinan Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüğü'nde yapılacak. Organize Sanayi Bölgesi'nde hizmet verecek olan Erciyes Sosyal Güvenlik Merkezi ise hem işveren işlemleri hem de kısa vadeli sigortalar, genel sağlık sigortası, sigortalı tescil hizmetini verecek. OSB'deki işçilerimizin şehrin merkezine gelmesine gerek kalmadan işlemlerini yapmasıyla işgücü ve zaman kaybının da önüne geçilecektir." ifadelerini kullandı.