Türk Eğitim-sen'den Meb Önünde 'Yaş Pastalı' Protesto

Türk Eğitim-Sen, sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirilmemesinin 502. gününü Milli Eğitim Bakanlığı önünde yaş pasta keserek protesto etti.

Türk Eğitim-sen'den Meb Önünde 'Yaş Pastalı' Protesto
Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ve sendika üyeleri, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun 502 gün önce kendilerine verdiği sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirilme sözünü tutmadığı gerekçesiyle bakanlık önünde eylem yaptı. Koncuk, bakanlık önünde yaptığı basın açıklamasında, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'yu 502 gün önce ziyaret ettiklerini ve bu ziyarette kendilerine sözleşmeli öğretmen alımı yapmayacaklarını, sözleşmeli öğretmenlerin de kadroya geçireleceği yönünde söz verdiğini
hatırlattı. Görüşmenin üzerinden tam 502 gün geçtiğini ifade eden Koncuk, "Makamlar önemli ama en önemlisi de iyi bir insan olmak ve verdiği sözü tutmaktır. Her yerde eylemler, mitingler yaptık. Kadro çağrımızı dile getirmemize rağmen Sayın Çubukçu sözünü tutmamaya devam ediyor. Sayın Bakan ya sözünüzü tutun ya da istifa edin" dedi.
Koncuk, Başbakan Erdoğan'a da çağrıda bulunarak, Bakan Çubukçu'ya verdiği sözü yerine getirmesi için baskı yapmasını istedi. Basın açıklamasının ardından Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Koncuk, sendika yetkilileriyle birlikte 7 katlı siyah pastayı keserek yedi. Koncuk, pastadan basın mensuplarına da ikram etti.