Eskişehir Halk Otobüsçüleri Derneği Mhp İl Teşkilatını Ziyaret Etti

MHP Eskişehir Milletvekili Beytullah Asil, halkın ve otobüsçülerin sıkıntılarını gidermesi için Büyükşehir Belediyesini göreve çağırdıklarını söyledi.

Eskişehir Halk Otobüsçüleri Odası Başkanı Ramazan Beştaş ve beraberindekiler, MHP Eskişehir İl Teşkilatını ziyaret etti.
MHP Milletvekili Beytullah Asil, yaptığı konuşmada, özellikle toplu taşımada büyük sıkıntı olduğunu belirterek, şehir içindeki trafik sıkışıklığının nedeninin toplu taşımacılığın düzgün yapılmamasından kaynaklandığını kaydetti. Toplu taşımada adeta en büyük hamalların otobüsçüler olduğunu ve en büyük mağduriyeti onların yaşadığını ifade eden Asil, şöyle konuştu: "Araçların masraflarını karşılayamaz hale gelen otobüsçülerin mağduriyeti giderilmeli ve en kısa zamanda toplu taşıma sistemi değiştirilmelidir. Tepebaşı'ndan otobüse binen öğrenci Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'ndeki (ESOGÜ) dersine 1 saatte gidiyor. Bu bağlamda diğer mağduriyeti ise vatandaş çekmektedir. Belediye, halk otobüsçülerinden aylık 3 bin lira para alıyor. Belediye, toplu taşımada kar amacı güderse vatandaşa çile çektirir. Otobüs sahipleri, haklarının yendiğini söylüyor, paylaşımın şeffaf olduğuna inanmıyorum. Toplu taşımayı yeteri kadar beceremezseniz, belediye olarak görev yapmış olmanız da mümkün değildir. Halkın ve otobüsçülerin sıkıntılarını gidermesi için Büyükşehir Belediyesini göreve çağırıyoruz" dedi.