Aşık Veysel İle Dr. Fazıl Küçük'ün İsimleri Yenimahalle'de Yaşayacak

Yenimahalle Belediyesi, ünlü halk ozanı Aşık Veysel ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) bağımsızlık mücadelesinde önemli rol oynayan Dr. Fazıl Küçük'ün adına park yaptı.

Batıkent'te ve Çayyolu'nda yapılan parklar, görkemli törenlerle hizmete açıldı. Aşık Veysel Parkı'nın açılışını Aşık Veysel'in torunlarıyla birlikte yapan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Dr. Fazıl Küçük ve Kıbrıs Parkı'nın açılışında da kurdeleyi KKTC'den gelen heyetle birlikte kesti. Başkan Yaşar, Türkiye Cumhuriyeti ve KKTC'ye emeği geçen iki değerli insanın adının Yenimahalle'de yaşatılmasının kendisi için büyük bir gurur kaynağı olduğunu söyledi. Batıkent Çakırlar mevkisinde Aşık Veysel'in
adının ölümsüzleştirildiği parkın açılışında bir konuşma yapan Yaşar, "Aşık geleneğinin son büyük temsilcilerinden olan Aşık Veysel'i saygıyla ve sevgiyle anıyoruz. Aylar önce dernek yöneticilerine verdiğim sözü tutmanın haklı gururunu yaşıyorum. Çocukluk yıllarımda tanıştığım, doğayı, insanı, cumhuriyeti ve Atatürk'ü seven Aşık Veysel'in yolunda ilerleyeceğiz" dedi.
KKTC'nin bu güne gelmesinde büyük emekleri olan Dr. Fazıl Küçük'ün adını Türkiye'nin başkentinin bir ilçesi olan Yenimahalle'de yaşatmaktan onur duyduğunu da belirten Başkan Yaşar, "Bu park ve anıt Dr. Fazıl Küçük başta olmak üzere tüm Kıbrıslıların bu dava uğruna verdikleri mücadeleyi temsil edecek" diye konuştu.
Park açılışına katılan KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Hasan Bozer, "Sosyal amacı dışında tarihi anlamı olan bu parkı Ankara'da yaşatan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'a teşekkür ediyorum" dedi.
Açılışı yapılan parkın yeşil alan katkısını aşan, değerinin adında saklı olduğunun altını çizen CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Oyan ise, "Dr. Fazıl Küçük, Kıbrıs Türklerinin var olmasının yanı sıra bağımsız olmalarını sağlayan isimdir. Kıbrıs davamızı hatırlatan ve bu güzel Parkı Yaşamkent'e kazandıran Başkanımız Fethi Yaşar'a teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.
Aşık Veysel Parkı açılışına Başkan Yaşar'ın yanı sıra Aşık Veysel'in torunları, Aşık Veysel Derneği Başkanı Hüseyin Özer, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katılırken, Yaşamkent'teki Dr. Fazıl Küçük Kıbrıs Parkı'nın açılışına ise KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Hasan Bozer, CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Oyan, CHP Balıkesir Milletvekili Hüseyin Pazarcı, KKTC Büyükelçisi Mustafa Lakadamyalı, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Başkanvekili Başar Bal, Başkan Yardımcıları Şenol Balaban ve Erhan
Aras, CHP İlçe Başkanı Kayhan Yüreğir, Meclis üyeleri, muhtarlar ve Yaşamkentliler katıldı.