Kaymakam Eşinden Dar Gelirli Ailelere Ziyaret

Erzurum'un Narman İlçesi Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy'un eşi Hacer Atasoy, dar gelirli ailelerin ihtiyaçlarını yerinde tespit etmek amacıyla Şekerli beldesi ve Otlutepe mahallesinde ziyaretlerde bulundu

Kaymakam Eşinden Dar Gelirli Ailelere Ziyaret
Erzurum'un Narman İlçesi Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy'un eşi Hacer Atasoy, dar gelirli ailelerin ihtiyaçlarını yerinde tespit etmek amacıyla Şekerli beldesi ve Otlutepe mahallesinde ziyaretlerde bulundu.
Hacer Atasoy'a aile ziyaretlerinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Müdürü Nuray Er ve vakıf memuru Oktay Akyüz ile birlikte Şekerli belediyesinden görevli Adnan Akbulut'ta eşlik ettiler.
İlçe kaymakamı Atasoy'un eşi Hacer Atasoy, geçtiğimiz haftalarda ilçe merkezinde dar gelirli aileleri ziyaret etmiş ve bu ziyaretlerin ilçe merkeziyle sınırlı kalmayacağını belirtmişti. Yine bu ziyaretler kapsamında hafta içi ilçe merkezinde hafta sonları da köylerde ziyaretlerde bulunan Atasoy, amaçlarının vatandaşı devletin kapısına getirmeden gerçek ihtiyaç sahibi olan vatandaşların ihtiyaçlarını yerinde tespit edip sorunlarını dinlemek ve her şeyi devletten beklemeden yardım kuruluşları ve hayırsever vatandaşlarla irtibat kurup bu sorunların giderilmesi için çalışmak olduğunu belirtti.
Şekerli beldesinde ilköğretim okulunu ve ana sınıfını da ziyaret ederek okul müdürü ve öğretmenlerle sohbet edip ihtiyacı olan öğrencilerin tespit edilerek vakıfa veya kendilerine ulaştırılmasını isteyen Atasoy, ilçede kış aylarının soğuk geçtiğini özellikle çocukların bot ve mont ihtiyaçlarının sağlanması için çalışacaklarını söyledi.
KIZ ÇOCUKLARINIZI OKUTUN
Şekerli beldesinde ziyaret edilen Remzi Çamur ve Uğur Çamur'un eşleri Nuran Çamur ve Saltanat Çamur'la sohbet eden bayan Atasoy evde bulunan ortaöğretim çağındaki kızlarının okula gitmediğini öğrenince çocukların okula gönderilmemesine üzüldüğünü belirtti.
Nuran Çamur ise maddi durumlarının iyi olmadığını eşinin yılın büyük bir bölümünü gurbette çalışarak geçimlerini sağlamaya çalıştığını köyde tarla suladıklarını çayır biçtiklerini söyleyip bu nedenle maddi durumlarının bu çocukları okutmaya yetmediğini belirtmesi üzerine bayan Atasoy, "Özellikle kız çocuklarınızı okutun. Bu konuda hem devlet hem yardım kuruluşları ve hayırsever vatandaşlar burs ve benzeri desteklerle çocukların okumasına yardım edeceklerdir. Bende Kaymakam eşi olmam nedeniyle sizlerin sorunlarınızı kaymakam beye bizzat ileteceğim. Hem kaymakamlık hem vakıf (SYDV) olarak elimizden gelen yardımı yapmaya çalışacağız." dedi.
YARDIM KURULUŞLARI VE HAYIRSEVER VATANDAŞLARDAN DAHA ÇOK DESTEK BEKLİYORUZ
Narman Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy'un eğitimci eşi Hacer Atasoy, fakir ve yardıma muhtaç ailelerin ziyaret edilmesinin ardından il ve il dışındaki hayırsever ve zengin vatandaşlara, yardım kuruluşlarına bir çağrıda bulunarak "İlçemiz ekonomik yönden gelişmemiş hatta yıllar içerisinde geri kalmış. Bu nedenle ilçe ve köylerinde yardıma muhtaç bir çok aile var. Bu ailelere devlet veya Vakıf (SYDV) imkanlarıyla ihtiyaçlarının karşılanmasının zaman alacağı bu yüzden hayır sever vatandaşların ilçe kaymakamlığı ile irtibat kurmak suretiyle veya bizzat ailelere ulaşmak suretiyle bu ailelere destek olmalarını istiyorum. İlçe merkezinde ziyaret ettiğimiz bir ailenin ulusal ve yerel medyada haberinin çıkması üzerine bu aileye hayırsever bir vatandaş tarafından yardım edildiğini bu nedenle bu duyarlılığı gösteren hayırseverlere ve Kimse Yokmu Derneği Erzurum şubesine gönderdikleri yardım paketlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bizler yardım sever ve duyarlı bir milletiz dünyanın neresinde olursa olsun din, dil, renk ve ırk ayrımı yapmadan yardıma muhtaç ve düşkün insanların herkesten önce yardıma koşarken hayırsever duyarlı vatandaşlarımız kendi insanlarımızı da ihmal etmeyecektir.