Kars'ta Rahim Ağzı Kanseri Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Ufuk Üniversitesi Kadın Hastalıkları Doğum Anabilimdalı Başkanı Prof. Dr. Recai Pabuçcu Kars'ta kadınları "Rahim Ağzı Kanseri" konusunda bilgilendirdi.

Kars'ta Rahim Ağzı Kanseri Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı
Kars Belediye Başkanlığı tarafından organize edilen ve Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu'nda yapılan bilgilendirme toplantısına Belediye Başkan Vekili Fatma Sinar, Belediye Basın Halkla İlişkiler Müdürü Mürsel Avanus, Prof. Dr. Recai Pabuçcu ve Karslı kadınlar katıldı.
Bilgilendirme toplantınsa katılan Prof. Dr. Recai Pabuçcu, ''Jinekolojik Mikrocerrahi Tekniği''nin, hangi nedene bağlı olursa olsun tüpleri tıkalı kadınlara uygulandığını, mikroskobik yöntem kullanılarak kapalı kanalların açılabildiğini ve doğal yollardan kadınların hamile kalabildiğini söyledi.
Prof. Dr. Recai Pabuçcu, "Kadın tüplerinin çok ince olması nedeniyle işlem ancak çok gelişmiş özel mikroskop altında yapılabiliyor. Tıkalı yerleri çıkartılıp sağlıklı kısımlarının birbirine bağlanmasıyla tüplerde yeniden bir bütünlük sağlanıyor. Sorun çözüldüğü için kadın, böylece doğal yollardan hamile kalabiliyor" dedi.
BU YÖNTEM 38 YAŞIN ALTINDAKİ KADINLARDA DAHA BAŞARILI SONUÇLAR VERİYOR
Ufuk Üniversitesi Kadın Hastalıkları Anabilimdalı Başkanı Prof. Dr. Recai Pabuçcu, bu yöntemla 38 yaşın altındaki kadınların çocuk sahibi olma şanslarının yüzde 60-90 arasında olduğunu vurguladı.
Pabuçcu, "Bu yöntemin 38 yaşın altındaki kadınlarda, tüplerde fazla yapışıklık olmaması ve kapalı kısımları çıkarıldıktan sonra tekrar bağlanan tüpün uzunluğunun 4 santimden uzun olması halinde daha başarılı sonuç veriyor. Bu durumda kadının bebek sahibi olabilme şansı yüzde 60-90 arasında değişiyor. "Jinekolojik Mikrocerrahi Tekniği"nin tüp bebeğe göre hem daha az zahmetli hem de masrafsız. Tüp bebek tedavisinde yumurtalıklar bazen aşırı büyüyüp farklı sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Ayrıca her tüp bebek denemesi için ayrı masraf yapılıyor. Oysa bu yöntemle doğal yolla bebek sahibi olunduğu için böyle riskler olmuyor. Ve bu operasyonu geçiren hasta bir gün sonra evine çıkabiliyor. 6-7 ay içinde de gebe kalabiliyor" diye konuştu.
Ufuk Üniversitesi Kadın Hastalıkları Anabilimdalı Başkanı Prof. Dr. Recai Papuççu, "Normal Gebelik", "Gebe Kalamama", "Tüp Bebek Tedavileri", "15-49 Yaş Kadın Grubu Rahim Ağzı Kanserinin Belirtileri ve Bunlardan Korunmanın Yolları" konularını slayt gösterisi eşliğinde katılımcılara anlattı.
Programa katılan kadınlar daha sonra ücretsiz olarak Prof. Dr. Recai Pabuçcu'ya muayene oldu.