Ardahan'da Kentsel Dönüşüm Çalışmaları

Ardahan Belediyesi ile Toplu konut idaresi Başkanlığının (TOKİ) ortaklaşa gerçekleştirdiği kentsel dönüşüm projesinin ilk ayağında son aşamaya gelindi

Ardahan'da Kentsel Dönüşüm Çalışmaları
Ardahan Belediyesi ile Toplu konut idaresi Başkanlığının (TOKİ) ortaklaşa gerçekleştirdiği kentsel dönüşüm projesinin ilk ayağında son aşamaya gelindi. Projenin kentin gelişimi ile ilgili sorunun çözümünde önemli katkı yapması bekleniyor.
Çalışmalarla ilgili İHA muhabirine açıklama yapan Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy Ardahan'ın imarı ve gelişimi konusunda çözümü ve marka şehir iddiasında olabilmesi için ortaya koydukları kentsel dönüşüm projesinin ilk ayağında son aşamaya geldiklerini belirtti.
Köksoy, "Modern bir şehir olma yolunda ciddi bir adım daha atarak, Yenimahalle, Halilefendi ve Atatürk Mahallelerini kapsayan ve yaklaşık 1500 yeni konut yapımını öngören Kentsel dönüşüm projesinde oldukça önemli sayılabilecek bir aşama daha Gerçekleştirildiğini söyledi. Köksoy zemin etüt projesini başarıyla tamamlayan Ankara imar şirketinin çalışmalarının ardından Kentsel Tasarım Matematiksel modern ve muvaffak senedi hazırlığıyla ilgili ihalenin 14 Ekim 2010 tarihinde yapıldığını, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ye uygulama projesinin teslim edileceğini açıkladı. Köksoy Kentsel tasarımla, Kentsel dönüşüm alanlarında, planlanan şehrimizin yeni ve modern yüzü oluşturulacaktır" diye konuştu.
Köksoy, modern ve yaşanabilir bir Ardahan'ın ancak bu tür projelerin hayata geçirilmesiyle mümkün olabileceğini kaydetti.