Van'daki Üzücü Trafik Kazasının Zanlısı Yakalandı

Van Emniyet Müdür Yardımcısı Emin Semiz, dün gece Erciş karayolu üzerinde güvenlik kontrolü yapan Tunceli doğumlu er Ayhan Coşkun'a çarparak şehit olmasına sebep olan bayan sürücünün, polis ve jandarma ekiplerinin ortak çalışması sonucu kısa sürede yakalandığını olaya karışan aracın da ele geçirildiğini söyledi

Van'daki Üzücü Trafik Kazasının Zanlısı Yakalandı
Van Emniyet Müdür Yardımcısı Emin Semiz, dün gece Erciş karayolu üzerinde güvenlik kontrolü yapan Tunceli doğumlu er Ayhan Coşkun'a çarparak şehit olmasına sebep olan bayan sürücünün, polis ve jandarma ekiplerinin ortak çalışması sonucu kısa sürede yakalandığını olaya karışan aracın da ele geçirildiğini söyledi.
Konu ile ilgili makam odasına basın mensuplarını bilgilendiren Emniyet Müdür Yardımcısı Emin Semiz, kazadan hemen sonra jandarma ve emniyet mensupları sürücüyü ve kaza yapan aracı aramaya başladığını söyledi. İl merkezinde başta oto sanayi olmak üzere eşkali verilen araçlar üzerinde arama yapılırken, Muradiye İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Çaldıran İlçe Emniyet Amirliği ekipleri jandarma ile birlikte çalışmalarını yürüttüğünü ifade eden Semiz, "Dün akşam saatlerinde siyah bir aracın askere çarparak kaçtığı bilgisini aldık. Bunun üzerine bu aracın gideceği güzergahlarda önlem aldık. Aldığımız önlemler doğrultusunda bugün öğleden sonra Muradiye İlçe Emniyet Müdürlüğü ile jandarma ekipleri, kazaya karışan 34 FA 3342 plakalı otomobili olayın meydana geldiği yerden 25'nci kilometre uzakta terk edilmiş olarak buldu. Diğer taraftan ise Çaldıran İlçe Emniyet Amirliği ekipleri, ilçedeki aynı markada 3 aracın olduğunu belirledi ve adreslerini tespit etti. Yapılan çalışmalarda, terk edilmiş şekilde bulunan aracın kayıtlardaki sahibine ulaşıldığı ve şahıs, aracını Çaldıran ilçesinde bir köyde görevli H.A. isimli bayan öğretmene sattığını beyan etti. Bunun üzerine öğretmen H.A. ile olay sırasında yanında bulunduğu belirlenen bayan meslektaşı B.D. yakalandı. Bayan öğretmenler, ifadelerine başvurulmak üzere Çaldıran İçe Emniyet Amirliği'ne götürülerek gözaltına alındı. Şuanda soruşturma devam ediyor" dedi.
Bayan öğretmenin, ilk sorgulamalarında, dün akşam birlikte yemeğe gittikleri sıra önce araçlarının bariyerlere ardından da görmedikleri bir nesneye çarptıklarını söyledikleri öğrenildi. Kaza yapan bayan öğretmenin, otomobili 20 gün önce satın aldığı öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.