Uğur Mondial Satış Koordinatörü Ulaş: Ekonomik istikrar, ülkede yatırım yapmayı elverişli kılıyor

Uğur Mondial Satış Koordinatörü Erdoğan Ulaş, son 15 yıl içerisinde ülke kalkınmasında yatırıma yönelik büyük mesafe alındığını söyledi.

Uğur Mondi

Uğur Mondial Satış Koordinatörü Erdoğan Ulaş, son 15 yıl içerisinde ülke kalkınmasında yatırıma yönelik büyük mesafe alındığını söyledi.

Uğur Mondial, kuruluşunun 57'nci yıl etkinlikleri çerçevesinde Antalya'nın Manavgat ilçesi Kızılağaç Turizm Bölgesi'nde (KTB) bin 200 bayi ile bir araya geldi.

KTB Starlight Convention Center Otel'de 3 gün önce başlayan bayiler toplantısı bir hafta sürecek. Toplantının ilk 3 gününde Uğur Mondial'ın 40 modelde ürettiği bisikletler, pazar alanları, müşteri memnuniyeti yurt içi ve yurt dışı talepleriyle ilgili değerlendirmede bulunuldu.

Uğur'un ülke ekonomisine katma değer üretmeye 1953 yılında Aydın'ın Nazilli ilçesinde dondurma makinaları üretmesiyle başladığını belirten Erdoğan Ulaş, 57 yıl önce günde 2 dondurma makinası üretme kapasitesine sahip iş yerinin bugün dünyada 137 ülkeye ihraç yaptığını kaydetti. Ulaş, ürettikleri üründe en önemli kriterlerinin müşteri memnuniyeti, marka ve güvenilir olma olduğunu, bundan da hiç bir zaman ödün vermeyeceklerini söyledi. Ulaş, şunları söyledi:

"Nazilli'deki fabrikamızın iç ve dış piyasaya açılımı 1986 yılında başlamıştır. Uğur soğutma mekaniklerini bugün 137 ülkeye ihraç ediyoruz. İhraçlarımızı başta Orta Avrupa, Avrasya, Latin Amerika ülkeleri, Kuzey Afrika, Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT), Rusya ve Ortadoğu ülkelerine yapıyoruz. Uğur Mondial fabrikamızda da günlük 900 motosiklet ile 2 bin adet bisiklet üretimi yapıyoruz. Son 6 yıl içinde yurt içinde motosiklet satışlarında lideriz. Bisiklet üretimi için 5 yıl ön araştırma yaptık. Şartlar olgunlaşınca geçen yıl üretime başladık. Hedefimiz Avrupalı bisikletçilerin bindikleri bisikletleri Türkiye'de üretmek. Motordaki liderliğimizi bisiklette de sürdürmek istiyoruz. Ülkemizde Avrupa ülkelerine göre bisiklet kullanımı düşük. Bunu, önümüzdeki günlerde yapacağımız etkinlik ve kampanyalarla yaygınlaştıracağız. İstihdama yönelik yatırımlarımız devam edecek. Ülkemizdeki ekonomik istikrar yatırım yapmaya elverişli. Özel sektörün ülkede yaptığı büyük yatırımlar genelde son çeyrek yüzyılda olmuştur."