Süleyman Soylu Kayseri Küçük Millet Meclisinde

Kayseri Küçük Millet Meclisi toplantısında konuşan Demokrat Parti'nin eski genel başkanı Süleyman Soylu, "Türkiye, 12 Eylül seçimleri sonrası pandoranın kutusu gibi açıldı" dedi.

Kocasinan Belediyesi Toplantı Salonu'nda Tüketici Hakları Derneği Kayseri Şube Başkanı Mahmut Şahin'in yönettiği Kayseri Küçük Millet Meclisi toplantısına, Süleyman Soylu ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Türkiye'nin içinde yaşadığı sorunlara 12 Eylül'de yüzde 58 'evet' cevabıyla en iyi cevabı verdiğini söyleyen Soylu, "Türkiye, 12 Eylül seçimleri sonrası pandoranın kutusu gibi açıldı" dedi.
İlkokul ve ortaokul öğrencilerinin başı kapalı okula gitme tartışmasına değinen Soylu, "İlkokul çocuklarının başörtülü okula gidip gitmeme konusu da tartışılmalı. Gündemde bu konular tartışılmalı. Bu konular tartışıldıkça demokrasi özgürleşiyor. Ne kadar tartışıldıkça ileri demokrasi seviyesine geliyor. Tartışmalar, birliği ve beraberliği kuvvetlendiriyor" diye konuştu.
Toplumda başörtüsü tartışmalarının sürekli devam edeceğini belirten Soylu, "Bu tartışmalar hiç bitmeyecek. Tahammül ve beklenti gelişiyor. Siyaset, tahammülü arttırıyor. Aslında kabahat siyasette değil, siyaseti melekler yapmıyor. Toplum içindekiler siyaset yapıyor. Siyaset, kurallarla 'ötekilerinin' kavramına maruz bırakılan alandır. Bu kurallar 12 Eylül seçimleriyle yıkılmaya başladı" dedi.