Namık Kemal İlköğretim Okulu yeniden yapılmak için yıkıldı

Geçen yıl trafik kazasında hayatını kaybeden işadamı ve eşinin adına çocukları tarafından yeniden yaptırılacak olan Namık Kemal İlköğretim Okulu binas

Geçen yıl trafik kazasında hayatını kaybeden işadamı ve eşinin adına çocukları tarafından yeniden yaptırılacak olan Namık Kemal İlköğretim Okulu binasının yıkım işlemi tamamlandı.

Hayırsever Ziver Karataş ve eşi Ayşe Karataş adına yaptırılacak okulun protokolü Bursa Valiliği binasında imzalandıktan sonra Gemlik Belediyesi ekipleri binadaki malzemeler kız meslek lisesi binasına taşımıştı.

Belediye Başkanı Fatih Mehmet Güler'in girişimleri ile merhum Ayşe ve Ziver Karataş'ın çocukları tarafından yaptırılacak Ayşe Ziver Karataş İlköğretim Okulu, 2 yılda tamamlanarak eğitim öğretime açılacak. Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Çakır İnşaat Müteahhitliği firmasına verilen binanın yaklaşık 15 gün önce başlanan yıkım çalışmaları tamamlandı.

Dr. Ziya Kaya Mahallesi Ilıca Caddesi'ndeki Namık Kemal İlköğretim Okulu, 1999 depremi sonrasında hasar görmüş ve yenilenmesine karar verilmişti. Yaklaşık 2 milyon TL'ye mal olacak okul 20 derslik,10 idari birim, laboratuvar, kantin, spor salonu ve 2 çok amaçlı salondan oluşacak.