Gazi İlköğretim Okulu'ndan kan bağışı

Bursa Merkez Osmangazi İlçesi Bağlarbaşı Mahallesi'nde bulunan Gazi İlköğretim Okulu öğrencileri 'duyarlı öğrenci, duyarlı veli ve duyarlı toplum' bil

Bursa Merkez Osmangazi İlçesi Bağlarbaşı Mahallesi'nde bulunan Gazi İlköğretim Okulu öğrencileri 'duyarlı öğrenci, duyarlı veli ve duyarlı toplum' bilinci oluşturma adına eğitim çalışmalarını sürdürüyor. Son olarak 'Kan Bankası Projesi' başlatan Okul Gelişim Yönetim Ekipleri (OGYE) Bağlarbaşı Mahallesi'ndeki öğrenci velilerine mektup yazdı. Kan grupları tespit edilen velilerle Kan Bankası kurdu. Belirlenen kan bağışı gününde okula gelen Kızılay ekipleri kan alma işlemi yaptı. Bu sayede bulunması zor olan kan gruplarına da ulaşılarak Kızılay'ın hayat kurtarma operasyonlarına ortak olundu.

Okul müdürü Şemistan Çelik, okul olarak Bağlarbaşı Mahallesi'nin aydınlık yüzü olmak istediklerini söyledi. Çelik, "Sorunların eğitimle çözüleceğine inanıyoruz. Bu nedenle okul velilerinin her konuda gerekli bilgilendirmeler, eğitim seminerleri ve etkinliklerle pozitif birer olmaları yönünde okul imkanlarıyla çalışmalar yürüteceğiz. Ayrıca Kızılay'la işbirliği içerisinde her yıl bu ve benzeri etkinlikler yapmaya çalışacağız." dedi.