Denizli Ticaret Odası, ilk defa bir katılım bankasıyla kredi protokolü imzaladı

Denizli Ticaret Odası (DTO), KOBİ'lere verdiği destek kapsamında Kuveyt Türk ile özel kredi protokolü imzaladı. İmza törenine DTO Başkanı Necdet Özer,

Denizli Ticaret Odası (DTO), KOBİ'lere verdiği destek kapsamında Kuveyt Türk ile özel kredi protokolü imzaladı. İmza törenine DTO Başkanı Necdet Özer, Başkan Yardımcısı İmran Eraslan, Kuveyt Türk Bireysel ve İşletme Bankacılığı Pazarlama Müdürü Okan Acar, Denizli Şube Müdürü Yusuf Aker ve diğer firma yetkilileri katıldı. DTO üyeleri, bölgedeki KOBİ'lerin ticaret hacimlerinin geliştirilmesi hedeflenen protokolle çeşitli oran ve komisyonlarla avantajlar sağlayacak kredi desteğinden yararlanabilecek.

Töreninde konuşan Özer, protokolün KOBİ niteliğindeki üyelerinin hedeflerini yakalamada, işlerini geliştirme ve birleştirmeyle dünya ticaretine ayak uydurma adına bir fırsat olduğunu söyledi. Özer, "Çeşitli avantajlar sunacak olan bu anlaşmayla üyelerimiz, daha uygun koşullarda kredi kullanabilecektir." dedi. Sanayici, üretici ve finans sektörünün birarada olmasıyla ekonominin canlanacağını ifade eden Necdet Özer, "Dolayısıyla bu protokolün ekonomimize de önemli bir destek sağlayacağına inanıyorum. Oda olarak finans kurumlarıyla KOBİ'lere destek için çeşitli anlaşmaları sürekli yapıyoruz fakat ilk defa bir katılım bankasıyla anlaştık." şeklinde konuştu.

Kuveyt Türk Pazarlama Müdürü Acar ise 2014 vizyonu çerçevesinde KOBİ'lere kaliteli ve hızlı hizmet sunma noktasında önemli yatırımlar yaptıklarını, müşterilerin beklenti ve isteklerinin, söz konusu anlaşmanın temelinde yatan unsur olduğunu dile getirdi. Anadolu'nun çeşitli bölgelerindkie anlaşmaların Kuveyt Türk'ün 2010 için ortaya koyduğu stratejik önceliklerin bir parçası olduğunu ifade eden Okan Acar, "Bu anlaşmalar için ülkemizin birçok yerinde ticaret ve sanayi odalarıyla görüşmelere devam edilmektedir. Amacımız, müşterilerimizin elini rekabetçi bir piyasada daha da güçlendirmektir." dedi. Daha sonra DTO Başkanı Özer ve Pazarlama Müdürü Acar, anlaşmaya imza koydu.