Uzk Danışma Kurulu 2011'de Türkiye'de Toplanacak

Türkiye, 1998 yılında ayrıldığı Uluslararası Zeytinyağı Konseyi'ne 2010 yılı başında tekrar döndükten sonra yapılan ilk Danışma Komitesi Toplantısı'nda 6 kişilik heyetle yer aldı.

UZK Danışma Kurulu 2011 yılında Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği ve İzmir Ticaret Borsası'nın evsahipliğinde İzmir'de toplanacak.
İtalya'da yapılan UZK 2010 yılı Danışma Komitesi Toplantısı'nda Türkiye, Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi Eşbaşkanı ve Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Metin Ölken, İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi Erol Avni Bozkurt, Marmarabirlik Genel Müdürü Muzaffer Eren, Marmarabirlik Denetim Kurulu Üyesi Mehmet Ertaş, TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Kooperatifleri Birliği Ürün Koordinatörü Işıl Çillidağ ve Türkiye İçecek ve Gıda Sanayi Dernekleri Federasyonu İletişim
Direktörü İlknur Menlik'ten oluşan 6 kişilik heyetle temsil edildi. Türkiye'nin uzun bir aradan sonra katıldığı UZK Danışma Komitesi Toplantısı'nda Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Metin Ölken, 2011 yılındaki Danışma Komitesi Toplantısı'nın Türkiye'de yapılmasını teklif etti. İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi Erol Avni Bozkurt'un da organizasyonu EZZİB ve İTB ortak düzenleme önerisi üzerine, Tunus'un da talip olduğu organizasyonun oybirliği ile EZZİB ve İTB ortak
ev sahipliğinde İzmir'de 2011 yılı Mayıs ya da Haziran ayında gerçekleştirilmesine karar verildi. Alınan kararın Türk zeytin ve zeytinyağı sektörü açısından son derece sevindirici olduğunu belirten Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Metin Ölken, EZZİB ve İTB ortaklığında çok güzel bir organizasyona imza atmak için hazırlıklara başladıklarını söyledi.
(YK-HO-Y)