CHP'de yeni yönetim belirlendi - Önder Sav listede yok!

CHP'de yeni yönetim belirlendi. Önder Sav yeni listede yok! CHP'de deprem oluyor. Kemal Kılıçdaroğlu ve Önder Sav ne yapacak?

CHP'de yeni yönetim belirlendi - Önder Sav listede yok!
CHP'de tüzük krizi aşıldı, yeni yönetim kademesi belirlendi. Buna göre Genel Sekreter Önder Sav ile Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay Merkez Yürütme Kurulu'nda yer almadı. Partinin yeni Genel Sekreteri Nihat Matkap oldu. Gürsel Tekin de örgütlenme ve örgüt yönetimlerinden sorumlu oldu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun basın toplantısında açıklayacağı yeni MYK listesinde, Gürsel Tekin, Hurşit Güneş, İsa Gök, Süheyl Batum, Alaattin Yüksel, İzzet Çetin, Oğuz Oyan, Gülsün Bilgehan, Gökhan Günaydın, Umut Oran, Mehmet Ali Özpolat, Sencer Ayata, Melda Onur ve Nikat Matkap bulunuyor.

GÜRSEL TEKİN ÖRGÜTLENME VE ÖRGÜT YÖNETİMLERİ
HURŞİT GÜNEŞ İDARİ VE MALİ İŞLER
İSA GÖK SEÇİM VE HUKUK İŞLERİ
SÜHEYL BATUM TANITIM, BASIN VE PROPAGANDA
ALAATTİN YÜKSEL YEREL YÖNETİMLER
İZZET ÇETİN MESLEK KURULUŞLARI, SENDİKALAR VE STK’LAR
OĞUZ OYAN DIŞ İLİŞKİLER VE YURT DIŞI ÖRGÜTLENMELER
GÜLSÜN BİLGEHAN KADIN ÖRGÜTLENMESİ VE KADIN KOLLARI
GÖKHAN GÜNAYDIN GENÇLİK ÖRGÜTLENMESİ VE GENÇLİK KOLLARI
UMUT ORAN EKONOMİK VE MALİ POLİTİKA
MEHMET ALİ ÖZPOLAT HALKLA İLİŞKİLER
SENCER AYATA AR-GE BYK PLATFORMU
MELDA ONUR PARTİ İÇİ EĞİTİM
NİHAT MATKAP GENEL SEKRETER

Tüzük krizinde süreç...

Süpriz destek, sürpriz restleşmeye dönüştü. Uzlaştılar derken, karşılıklı kılıçları çektiler.

"Güçlü genel başkanlık içeren tüzüğü uygulayacağım" diyen Kemal Kılıçdaroğlu ile "Tüzük uygulanmasın" diyen Genel Sekreter Önder Sav karşı karşıya.

Lider "Parti meclisi toplanmayacak" dedi, Genel Sekreter kendine yakın üyelerle o toplantıyı yapmaya kalktı.

Üstelik Sav ve ekibi bu ay kurultay istedi; hem de tüzük kurultayı.

Genel Sekreter Önder Sav, güçlü genel başkanlık sınırlı yetkili genel sekreterlik öngören tüzüğün uygulanmasına karşı çıktı.

Ama lider Kemal Kılıçdaroğlu o tüzüğü uygulamak için parti meclisini toplantıya çağırdı. Çağırdı ama, son dakikaya kadar kapalı kapılar ardında görüşmeler yapıldı.

En son bu açıklamayı yapan genel sekreter dün gece lideriyle görüştü. CHP kulislerine dün gece yansıyan bilgi "uzlaştıklarıydı". Güne bu bilgi ile başlandı.

Gözler de 14.30'da başlayacağı duyurulan parti meclisine çevrildi, ama CHP genel merkezindeki hareketlilik öğle saatlerinde başladı.

O saatlerde Genel Sekreter Önder Sav kendisine yakın parti meclisi üyelerini genel merkeze 14. kattaki özel çalışma ofisine çağırdı ve onlardan tüzük kurultayı için tek tek imza almaya başladı.

İddialara göre, Kemal Kılıçdaroğlu "uzlaşma" çıktı denilen dün geceki görüşmede, Sav'a kimleri genel başkan yardımcılığına seçeceğini söylememişti. Listeyi göstermemişti.

14. katta Sav imza toplarken, lider Kemal Kılıçdaroğlu 12. kattaki makamındaydı ve genel merkezden haber merkezlerine son dakika bilgisi ulaştı: "Parti meclisi toplantısı iptal edilmiştir, genel başkan toplantıya katılmamıştır"

Oysa tam da bu saatlerde Önder Sav ve kendisine yakın olan 59 üye parti meclisi salonuna indi. 80 kişilik parti meclisinde, bu 59 üye topladıkları imzalarla 27 - 28 Kasım'da kurultay yapılmasını istedi.